Свързани новини

03.06.2009 19:02

АФП: Престъпници кандидати за български евродепутати

Видян 2117 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Високопоставени обвиняеми за престъпления и измами в България са кандидати за евродепутати, което задържа техните процеси, докато повечето политици са загрижени за парламентарните избори, насрочени за следващия месец, отбелязва Франс прес, цитиран от БГНЕС.


Бившият президент на футболен клуб ЦСКА и бивш изпълнителен директор на металургичния комбинат Кремиковци очаква процес за злоупотреби. Но Томов се е регистрирал като кандидат от името на малка лява партия за изборите за Европейски парламента, които ще се проведат в неделя. Това ще отложи неговия процес, тъй като според българската конституция всички кандидати получават имунитет. Ако бъде избран, имунитетът му ще го пази, докато приключи мандата му. Останалите следват същата тактика. Собственикът на ФК Черноморец Ивайло Дражев е обвинен за причиняване на смъртта на двама души при шофиране в пияно състояние през 1998 г. и за измами при приватизацията на фабрика. Шепа бизнесмени, които са арестувани, също обявиха намеренията си да се кандидатират за националните избори на 5 юли, като най-малко един от тях изглежда има шансове да бъде избран. Премиерът Сергей Станишев и главният прокурор Борис Велчев виждат слабостите. "Участието на разследвани престъпници в изборите няма да подобни имиджа на България", заявява Станишев, но добавя, че няма време за промяната на закона в навечерието на изборите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион