Свързани новини

20.11.2021 07:45

Насилие избухна по време на протест срещу К19 мерките в Ротердам

Видян 1764 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-малко 7 души са били ранени при безредици в град Ротердам, съобщиха световните агенции. Според нидерландската телевизия няколко души са пострадали, когато полицията е открила огън, травми са получили и полицаи. Задържани са поне 20 души, предаде БНР.


Полицията произведе предупредителни изстрели по време на протест срещу Covid мерките. Местни медии съобщиха, че стотици демонстранти са започнали да хвърлят камъни по полицаите и да пускат фойерверки в близост до тях с викове "Свобода!". Подпалени бяха автомобили, включително такива на полицията. В отговор силите на реда са били принудени да реагират предупредителен огън и да използват водни оръдия за разпръскване на тълпата. 


Заради насилието беше затворена централната гара в Ротердам, както и няколко спирки на метрото.


Кметът каза, че редът в града вече е възстановен. Градският прокурор от своя страна заяви, че предстои разследване на това какво точно се е случило и предупреди, че се очакват още арести.


Митингът срещу Covid мерките беше организиран в социалните мрежи и от местните власти казаха, че не е имало разрешение за него. Снощи те издадоха спешна забрана за събиране на хора навън, с цел възстановяване на спокойствието след случилото се.


Стотици хора участваха в протеста, който прерасна в безредици. Демонстрантите се обявиха против ограниченията заради коронавируса и против плановете на правителството да започне да признава зелените сертификати само на преболедували и ваксинирани.


За днес има планирани демонстрации в Амстердам и южния град Бреда и по данни на местни медии се очаква в тях да участват хиляди хора.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 21.11.2021 10:51

    003, ти хамав ли си или повтаряш всичко което си чул изказано от идиоти ? България според теб не е водеща по смъртност и заболели, така ли бе, Австрия която беше с меки мерки затова сега е в локдаун ? Фашистки са не мерките срещу Ковид-19, а беднотията, фашистко беше правителството на ГЕРБ което такива овце като теб избраха да краде и облагодетелства само своите членове, фашистко беше потъпкването на демокрацията от ГЕРБ 12 години, за каква Харта по правата на човека ми говориш днес, като не се сети 12 г. да я покажеш на Тиквата когато потъпкваше правата на човека ? Идиот ! От кога стремежът за опазване здравето на народите е станало фашистко ? Стачкували курвите и гайовете в Нидерландия и ние с тях ???? Мизерията и беднотията на българина е заслужена, защото преобладават идиотите и овцете в България като този 003, освен беден, българинът е и самоубиец защото отказва да се ваксинира и да помага на борбата с коварния вирус, Испания беше най-пострадала от вируса, но народът и е умен и се ваксинира без да го задължават на 87 % и днес няма никакви забрани освен да влиза с маска в магазините, баровете функционират свободно масите им са пълни защото хората спазваха всички мерки без да бръмчат и скимтят като чакали, а българите понеже са много "УМНИ" днес "мрат като пилци" и протестират срещу доброто защото никога не са умеели да различават добро от зло !

  • 003 Anonimen 20.11.2021 13:32

    Защо никой не може да отговори каква е причината в страните с най-висока имунизация да се отчитат най-много заболели и да предприемат такива фашистки мерки като задължителна ваксинация, локдаун и др.несъвместими с Хартата по правата на човека антихуманни мерки

  • 002 Anonimen 20.11.2021 12:08

    Много интересно, насилие в държавата водеща по наркозависими, проституция, мюсюлманизъм и гей-паради, чудя се колко много са зависимите като 001 от лошите и животински навици в България и вече не се чудя защо сме толкова бедни ! Австрия е в локдаун, но никой не помисли защо, САЩ задължават ваксинирането, но никой не обръща внимание, Астралия - също, Канада не задължават, но и не допускат на работа неваксинирани и т.н., почти всички държави с висок стандарт взимат решителни забранителни мерки, а у нас нали сме идиоти и тъпаци дори вкарахме в Парламента група келеши /възраждане/ които предизборно агитираха против ваксините и мерките срещу Ковид-19, а водачът им е и измамник ?! Как няма да сме бедни като копираме и поддържаме само негативното и противното ? Испания беше държавата с най-много заразени и починали хора в един момент, но днес е ваксинирала 87 % от населението си без да го е задължавала за това и освободи всички мерки, единствено остана само маската но в магазини и места на които се събират много хора на по-малко от метър разстояние един от друг и това е нормално защото испанците умеят да мислят нормално и позитивно, на нас ни липсва точно това, защото сме зависими и лесно манипулирани овце !

  • 001 Anonimen 20.11.2021 11:49

    А ние както обикновено пак чакаме някой друг да ни свърши работата.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне