Свързани новини

19.11.2021 20:11

Изборите са нашият шанс за България: Радев

Видян 1388 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„България вече не е бащиния на шайката. Натрупаните от нея ресурси са огромни, преходът няма да е лесен. От всички нас се иска воля, решителност и единство. Време е да обсъждаме, да работим, мислим, да модернизираме, променяме страната и себе си, да отприщваме потенциала и предприемчивостта на българите, за да сбъдваме мечтите си. Ние сме в облаците, когато мечтаем за България. Но сме здраво стъпили на земята, когато водим борба за тези мечти. Изборите са нашият шанс за България“. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към хилядите, събрали се на площад „Съединение“ в Пловдив. „Всяка година се изправяме с вас на този знаков площад, за да отбележим една решителна дата в нашата история. Дата, която е символ на нашето единение, на нашата воля за промяна и решителност за победа“, подчерта Радев. Той припомни, че преди пет години точно в Пловдив е било закриването на кампанията, която благодарение на хората се е увенчала с успех. Според него това е бил първият пробив в автократичният модел на властта, заграбила, похитила, покварила институции, медии и правораздаване. „Власт, която източи публични ресурси и ги завлачи някъде по шкафчета и чували“, допълни той. „Тези пет години работихме за една нова България – на развитието, закона, на бъдещето, като модерна, европейска, демократична, свободна държава. България на закона, в която всеки отговаря за делата си, но хората да разчитат на държавата, която им принадлежи“, каза още президентът. По неговите думи е била трудна кампания, защото срещу тях са били парите, медиите и партиите на олигархията. „Но имахме вас и продължаваме да ви имаме. Този пълен площад ни дава вярата, че ние искаме да имаме едно бъдеще, от което да не се срамуваме. Да завещаем светли дни за нашите деца. Убеден съм, че заедно ще го направим“, коментира Радев.

„През тези пет години ние не ви предадохме. Останахме докрай с вас. Ние влизаме заедно с вас в тази важна мисия за бъдещето на България. Щастлив съм, че в тези години до мен има една невероятна жена, която с много интелект беше вицепрезидент навсякъде по света, където има българска реч, където хората мечтаят и сънуват на български. На нас истински ни завиждат, защото заедно с нея, сме рядко явление в българската политика. След пет трудни години нашият екип е още по-силен, по-сплотен и още по-решим да се бори заедно с вас за България“, каза още президентът. Той призова в неделя да се гласува масово. „Нека бъдем с единна воля, отговорни и с чувство за дълг над родината, защото пред нас има само един път- победа!“, категоричен е Румен Радев.

Той благодари на Инициативния комитет, партиите на промяната, всички присъстващи и всички хора, които са ги подкрепили в страната и чужбина.

„Да не допускаме повече да тъпчат самочувствието ни на българи, да ни третират като поданици. От неделя ще отворим нова страница за България, ще пишем заедно историята на променена България. Гласувайте в неделя, за да нарисуваме усмивката на България – страна с бъдеще за децата ни, сигурна, справедлива, модерна“, призова вицепрезидентът Илияна Йотова.


„Да бъдем заедно в столицата на българското Съединение, за нас е чест и гордост. Тук се осъществи националният ни идеал, българите заявиха, че са велик народ, поискаха своя суверенитет и върнаха единна България на европейската политическа карта“, посочи тя. Според Йотова днес българите са единни срещу беззаконието, корупцията и саморазправата с инакомислещите. „Протестите миналата година освен справедливия гняв, родиха и енергията за промяна“, изтъкна тя.

Президента Румен Радев Йотова определи като силен, решителен и отговорен човек, за когото дългът е начин на живот, а не само дума от речника, държавник, който не се вълнува от рейтинги, а само от интереса на хората на България.


Неплатена форма



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 20.11.2021 15:22

    002 Яд ли те е че и той не е агент на Русия?

  • 002 Още откровен американски агент, от когото вони на предателство 20.11.2021 14:04

    Никoлaй Мaрчeнкo, „Бивoлъ“ Документи: https://bivol.bg/wp-content/uploads/2021/11/Cable_02.pdf https://bivol.bg/wp-content/uploads/2021/11/Cable01.pdf WIKILEAKS: ОЩЕ ОТ 2009 -ТА РУМЕН РАДЕВ ПОСОЧЕН ОТ САЩ КАТО ТЕХЕН ЧОВЕК – „ЕДИН ОТ НАЙ-АНГАЖИРАНИТЕ КОНТАКТИ НА ПОСОЛСТВОТО“! https://afera.bg/wikileaks-%d0%be%d1%89%d0%b5-%d0%be%d1%82-2009-%d1%82%d0%b0-%d1%80%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd-%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%b2-%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%be%d1%87%d0%b5%d0%bd-%d0%be%d1%82-%d1%81%d0%b0%d1%89/

  • 001 смяна на лапачите 19.11.2021 22:05

    Това е вашият шанс, а народа просто е без шанс!!!

RSS

Най-нови

 Вълдобрев и Обичайните

Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне

Осем града и нов албум с единайсет нови ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне