Свързани новини

18.11.2021 11:07

144 души са задържани за купуване на гласове: МВР

Видян 875 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Задържани са общо 144 лица за престъпления срещу политическите права на гражданите. Това каза на брифинг директорът на ГД „Национална полиция“ Станимир Станев, предаде Фокус.


„Ще ви предоставя информацията до момента от превеждащата се специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и противодействие на престъпността против политическите права на гражданите. От 3 ноември до момента са извършени общо 4516 проверки на места, за които имаме информация, че се извършва купуване и продаване на гласове. Проверени са 8278 лица от активния криминален контингент. Проверили сме 2125 обекта за предоставяне на кредити и заложни къщи. Проверили сме лица, които са утвърдени като местни лидери на етнически или други общности, техният брой е 722“, заяви Станев.

„Проверени са 1417 собственици на фирми на територията на цялата страна във връзка с корпоративния вот. 67 800 превозни средства са проверени.


Общо 1448 са задържаните лица, като 144 от тях са свързани с престъпления срещу политическите права на гражданите. Имаме издадени протоколи за предупреждение за нарушения на изборното законодателство са 4753. 4144 са за други основания“, добави той. По думите му общо 238 лица, обявени за общодържавно издирване, са установени. „Образувани са 154 досъдебни производства. 122 са пряко свързани с престъпления против политическите права на гражданите и 32 за други престъпления, свързани с подготовката и провеждането на изборите. Операцията ще приключи в 24 часа на 21 ноември“, допълни Станев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион