Свързани новини

18.11.2021 09:42

Конгресът на БСП да се проведе до две-три седмици: Проф. Шаренкова

Видян 1784 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Корнелия Нинова е изчерпила мисията си в БСП. Нейната оставка е факт и трябва да се приема като констатация, а не да се гласува. Максимално бързо трябва да се свика конгрес и партията да се върне към колективното вземане на решения.Това заяви пред БГНЕС членът на НС на БСП проф. Светлана Шаренкова,
„Ако г-жа Нинова е имала мисия в БСП, тя вероятно се е изчерпила. Аз лично я подкрепях в нейното желание да промени партията, да я обнови, но след прекият избор тя започна да я стеснява като шагренова кожа. Тя започна да всява разделителни линии сред хора, които са доста по-дълги години членове на тази партия и са дали много за нея“, посочи проф. Шаренкова.

Тя акцентира на факта, че Нинова е подала своята оставка не заради служебното правителство или заради репликата на Антон Кутев, който е член на Националния съвет, а защото и младежкото обединение, и много други сериозни структури и сили в партията са полежали нейното оттегляне.

Резултатите на БСП от третите за тази година парламентарни избори проф. Шаренкова определи като електорална бездна. „Ние имаме 3% по-малко от малцинствената партия ДПС. За бедна България е опасно да няма силна левица“, каза издателят и общественик.

Според нея трябва да се върне колективното взимане на решения в БСП, което е традиция за левицата. „Една от най-големите грешки през последната година беше, че решенията се вземаха еднолично, а Националният съвет с извинението за ковид кризата като гумен печат подпечатваше решения, взети неизвестно от кого. Тази практика трябва да бъде прекратена. Мисля, че ще се случи много скоро“, заяви проф. Шаренкова.

Другото, което трябва да се направи, е да се свика Национален съвет. Неговите решения ще се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак

Днес бъдете подготвени за ден, пълен с важни задачи и отговорности

Днес бъдете подготвени за ден, пълен с важни задачи и