Свързани новини

17.11.2021 18:41

Прокуратурата бави над месец след законовия срок финала на фейк с цел опозоряване, не проверява писмена заплаха срещу основателя на 19 минути: Документ

Видян 6810 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Повече от месец след изтичане на максималния позволен от закона срок, Софийската районна прокуратура все още не е приключила фалшивата жалба, целяща опозоряване на основателя на 19 минути Борис Ангелов, написана журналистически от името на неграмотно лице с цел да попадне в медиите. Тя беше завъртяна в сайт, регистриран в Англия,  хостван в САЩ и списван в Гърция, който беше свален по този повод като разпространяващ дезинформация от ГДБОП по данни на подразделението за киберсигурност на службата.


Интересното за сайта е, че той няма видим собственик, адрес, телефон, мейл и е истинска загадка как е достигнал документът, изтекъл от прокуратурата до него. Това, разбира се, не е разследвано от прокуратурата.  


Още по-любопитното е, че в тази „британска медия” на български език, редом с този документ, присъстват хвалебствия за червения депутат 7-и мандат и олигарх, получил само през април т.г. 15 млн. лв. поръчки в последния месец управление на Борисов 3 – другаря Петър Кънев. Те са посветени на неговата предишна изборна кампания в Бургас през лятото. Тема, животрептяща за британското общество, иначе как да си обясним попадането й в „английска” медия? Славословена е и г-жа Корнелия Нинова, пак по повод същата кампания. Двамата червени трудно могат да минат за хитови обекти, хостван на американска земя. Социалистически интернационаризъм в действие.


За разлика от Европейската комисия, Репортери без граници и ГДБОП, Върховната касационна прокуратура няма да се занимава с престъплението по изтичане на информацията. За това научихме от нарочни писма, постъпили от изброените организации.


В писмото на ВКП пише, че „не са осъществени дисциплинарни нарушения от наблюдаващия прокурор от СРП Антон Ценов”. Колегата му Йорданка Чанкова твърди, че публикуваната жалбата не е жалбата от СРП – тотален абсурд, особено на фона на доказаната от службите фактология. И според експертизата на СДВР документът, публикуван на фалшивия сайт, е автентичен и е със сигнатурата на прокуратурата.


Това неясно твърдение обаче е важно за прокуратурата, защото в противен случай трябва да признае собственото си престъпление, каквото представлява изтичането на чувствителна информация от нея.


В писмото липсва информация ВКП да е обърнала внимание на сигнал за получена от основателя на 19 минути заплаха в писмена форма. Явно такива истински закани за престъпления не представляват интерес за нея. ГДБОП пък получи забрана да го разследва и да се установи по електронен път, защото престъплението, за което е заканата се наказва „само с до 5 г. затвор”, а ако беше направо със смърт, тогава вече можеше да се получи.


Тоест, осакатяването за прокуратурата не е проблем, та не смята да се занимава с предотвратяването му. Така се превежда липсата на интерес на СРП и ВКП към темата.


Притеснителен е най-вече двойният аршин на прокурорите!


Реална, писмена, не преразказана и недоказана заплаха не се разследва. В същото време недатираните, неосъществими и неиздържащи елементарна проверка твърдения за „заплаха”, без намек дори за осакатяване във фалшивата жалба срещу основателя на 19 минути са събудили не просто мигновената прокурорска реакция, но също така и повече от 5 месеца умуване.


Защо само умуване ли? Защото не е имало дори елементарен оглед на твърдените от лицето, подписано като автор на жалбата, места. Не е погледнат записът на нито една от десетки видеокамери. По каква причина? Просто е: нито едно обстоятелство от „жалбата”, освен имената на Борис Ангелов и адреса на редакцията на 19 минути, които са публично известни, не отговаря на истината – нито по време, нито по фактология, нито дори по цвят за дадени предмети. И всяка проверка моментално ще докаже това. А целта е омаскаряване, опозоряване и създаване на зависимост.


Важно е да се отбележи, че за броени дни Столичната дирекция на МВР приключи работата по тази фалшива жалба и това стана преди повече от 3 месеца.


   



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

везни