Свързани новини

17.11.2021 14:51

Избирателят на ДПС е мъдър и ще направи правилния избор за президент: Карадайъ

Видян 1669 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Президентската институция трябва да бъде обединител на гражданите, да бъде стожер на Конституцията на Република България, законността и върховенството на правото. Да бъде полето за съгласие и по време на кризи, и в нормално време. Да бъде лице на държавността и на държавата пред света. Да бъде глас на национално-обединяващите каузи”, заяви той.


„Избирателят на ДПС е много мъдър и ще направи правилния избор. Ще гласува за президент, който се доближава най-много до така очертания профил”, допълни Карадайъ, който благодари на всички българи - и тези у нас, и тези в чужбина, и тези в Турция, за гласовете, които са дали за Движението.


От ДПС зададоха и няколко въпроса към ЦИК. От партията забелязали, че има секции, в които контролното преброяване не се засича с действителните гласове.


„Вътре в страната от РИК, при приемане на документите от ЦИК, имат отговорността да следят за изпълняването на това контролно преброяване. За секциите в чужбина тази роля е на ЦИК. Успял съм да преброя няколко секции, от тях съм констатирал две, в които има разминаване. Първият ми въпрос е по колко часа са чакали СИК от чужбина, за да предадат протоколите си в ЦИК? Вторият ни въпрос е как ЦИК е приела тези протоколи, без да се засичат контролите? Въпросът не е в самите изборни резултати – говорим за президентските избори и 2,3, 5 секции няма да повлияят на резултата. Но тук стои много сериозен въпрос – колко са протоколите с такива пропуски и как ЦИК е приела тези протоколи”, посочи Карадайъ. Той обясни и какво е нужно занапред за страната.


„Най-важното, което според нас оттук нататък е нужно на страната, е да има единство на страната, защото няма просперитет в общество, което е разединено. Ние в момента живеем в ситуация на много кризи – и здравна, и социална, и икономическа криза. Но имаме и криза на демокрацията, на държавността, тоест и политическа криза. И затова, за да може да преодолеем всички тези кризи, и да насочим държавата в посока, в която да имаме просперитет, първо е нужно единство на нацията”, смята лидерът на ДПС.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 17.11.2021 15:13

    Намерил кой да говори за кризи на демокрацията и държавността! Най-голямата криза лъсна на тези избори, че чужда държава организира и управлява гласуване за български парламент и български президент на двойни граждани, които дори български не знаят.А по-голямо престъпление срещу Конституцията от това няма!

RSS

Най-нови

Кан вади 97-г. 7-часов филм за Наполеон

Кан вади 97-г. 7-часов филм за Наполеон

Легенда, позната на киноманите по цял ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и