Свързани новини

16.11.2021 12:36

Вината е само моя, подавам оставка: Нинова

Видян 2995 пъти | Коментари 7
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изчаквах окончателния резултата от изборите. Оценявам резултата за БСП като катастрофален. Особено, че отстъпихме от 3-то на 4-то място с гласовете за ДПС от Турция. Вината е само моя, подавам оставка, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Но вината е, че мълчах през тези години. ВИЖ ВИДЕО ТУК!  Националният съвет ще се събере в събота, за да даде мандат за преговори и да свика конгрес за началото на януари, за да констатира той оставката на Нинова.


 "Машинният вот затрудни нашите избиратели, особено вота 2 в 1, коронакризата, това са обективни причини, има и субективни,  но те са въпрос на разговор.  От вчера една група ми иска оставката, но тя го прави от 5 г., друга група звъни и не иска оставка и ме подкрепя. Но е абсолютна изненада, че служебното правителство ми иска оставката чрез Антон Кутев.


"Абсолютна изненада е, че Инициативният комитет на президента Радев и вицепрезидента Илияна Йотова ми искат оставката. Имаме писмо от социалистите, членове на Инициативния комитет, които ми искат оставката.
 На тези две структури предлагам: да не се занимават с партийно строителство. Служебният кабинет да си гледа кризите, имат достатъчно проблеми за решаване – цените, здравето, да си гледат тази работа. Да не инженерстват в БСП. На Инициативния комитет - да си гледат балотажа, това им е работата, а не да се занимават с ръководството и оставките в БСП", категорична е Нинова.
"5 г. вътрешната опозиция не спря. Мълчейки, смятайки, че като не отговарям ще запазя единството на БСП, не казах, че става въпрос за борба със задкулисието. Защото тази опозиция се отглеждаше от Борисов. Той падна от власт и тази група се прехвърли в служебния кабинет.



Тази опозиция по време на кампанията работи за Продължаваме промяната, която отне между 10 и 15% от БСП", коментира Нинова.


"Какво следва оттук нататък? Както сме отговорни пред държавата, така трябва да сме отговорни и пред партията, а аз нося отговорност към онези 80 хиляди, които участваха в прекия избор.


Имаме да решаваме два въпроса - мандат за водене на преговори за правителство и за избор на лидер.


Националният съвет ще се събере в събота, за да даде мандат за преговори и да свика конгрес за началото на януари, за да констатира той оставката на Нинова.


БСП е партия на ред и правила. До провеждането на конгреса и констатирането на оставката от него съм председател. След като той констатира, се назначава заместник", заяви Нинова.


Припомняме, че щом лидерът подаде оставка няма връща назад според устава на БСП.


 Сега най-важното е сформирането на редовно правителство и на трайно мнозинство в парламента, което да изведе България от кризата, каза Нинова.  Тя разказа, че вчера е получила обаждане от Кирил Петков и Асен Василев и покана за преговори за правителство, която е приела. Започваме преговори, но в този разговор си казахме, че първо ще сложим на масата програмите си и ще търсим общите неща и обединение. След това ще работим във формат експертни групи по секторни политики, които да подготвят програмата на бъдещото правителство, обясни Нинова. И допълни, че и сега от БСП ще бъдат разумни, отговорни, диалогични и принципни, за да има работещо правителство и парламент.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 16.11.2021 17:12

    Резултата на БСП според мен идва от подкрепата на тримореца Радев и синертията му с краварника! Преди гласувах за него ,но дружки на краварите ме отвращават и съм принуден да гласувам за другата мижатурка...

  • 006 Anonimen 16.11.2021 16:37

    В момента Корнелия Нинова е втори мандат лидер на БСП и по устав той й е последен. Мандатът й обаче изтича през 2024 г. и се замразява, ако влезе в изпълнителната власт. Ако през 2022 г. има пряк избор за нов лидер, според социалисти тя би могла и да се кандидатира пак, тъй като не е изпълнила втория си мандат.

  • 005 Anonimen 16.11.2021 16:25

    Говорителят на служебното правителство и бивш депутат от левицата Антон Кутев написа във фейсбук, че вече става въпрос за физическото оцеляване на партията и за да се продължи напред, е нужна незабавна смяна на лидера.

  • 004 Anonimen 16.11.2021 16:22

    Това е пореден крах на левицата на избори тази година, като според партийни обяснения могат да бъдат търсени и в COVID кризата, и в машинното гласуване, но главните причини са лошата мобилизация и разделението в партията.

  • 003 Anonimen 16.11.2021 16:20

    Опозицията в БСП се отглеждаше от Бойко Борисов - с обществени поръчки, "дупки" във Варна, с други неща. И работата на тази опозиция беше да руши БСП отвътре. Бойко Борисов падна от власт и тази опозиция се прехвърли в служебния кабинет - тя диктува кадровите назначения, тя получава обществени поръчки и тя продължава със същата си работа вътре в БСП. Тази опозиция по време на кампанията работи за "Продължаваме промяната". Новата президентска партия "Продължаваме промяната" отне 10-15% от БСП

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева