Свързани новини

15.11.2021 11:23

ПП печели в 19 области, ГЕРБ - СДС в 8

Видян 1479 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В област Велико Търново при 50 на сто обработени протоколи в президентските избори води Румен Радев с 57,6 % от гласовете. В парламентарния вот първа политическа сила е Продължаваме промяна с 28,08% подкрепа на избирателите. Обработването на резултатите става бавно, има опашка от изборни комисии за предаване на протоколите, предаде БНР.

Секционните комисии, които в полунощ са дошли в Районната избирателна комисия чакат по 6 часа за предаване на изборните книжа. Според Теодора Стоянова, секретар на секционна комисия забавянето е от броенето на контролните разписки от машините:

„Броим, пишем протоколи затова, че борим. Тези протоколи се снимат, след това се слагат на определени места. След това всичко се проверява, хайде час и половина. Чакаме транспорта до 12 часа. 6 часа сме се наредели. Сега тепърва имаме да ходим в общината. Абсолютно безумни писанки“.

Отчитането на изборните резултати се забавя много, коментира председателят на Районната избирателна комисия във Велико Търново Николай Илиев:

„Доста по-бавно върви изборният процес в сравнение с изборите през юли. Не бих казал, че има прекалено много грешки, допуснати от комисиите, но просто документите, които следва да се обработят от комисията са много повече от предишния път“.

При 50 % обработени протоколи разликата между Румен Радев и Анастас Герджиков във Великотърновско е 35 % в полза на сегашния президент. При парламентарния вот „Продължаваме промяната“ изпреварва ГЕРБ-СДС с близо 7 %. Трета политическа сила е БСП (13,73%), следват „Има такъв народ“ (10,89%), ДПС (5,48%) и Демократична България (5,41 %).

В Пазарджишка област в изборите за президент води двойката Румен Радев - Илияна Йотова, които събират малко под 51 процента подкрепа.

За Анастас Герджиков и Невяна Митева са гласували малко над 23 процента.

При 80% обработени протоколи от предсрочните парламентарни избори в Пазарджик води ГЕРБ- СДС, следвана от "Продължаваме промяната", ДПС и БСП, "Има такъв народ".

Под прага от четири процента остават "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме".

И в област Перник в изборите за президент и вицепрезидент води двойката Румен Радев - Илияна Йотова с над 52 процента, а професор Анастас Герджиков и Невяна Митева събират подкрепа от над 28 на сто.

При обработени над 47 процента от протоколите за парламентарните избори ГЕРБ - СДС води в областта, следвана от "Продължаваме промяната" и "БСП за България". След тях са "Има такъв народ", "Възраждане" и "Демократична България". ДПС събира подкрепа от над 2 процента, което не е изненада.

В Плевен при обработени над 67 процента от протоколите води Румен Радев с близо три пъти по-висок резултат пред Анастас Герджиков в президентската надпревара.

При избора на народни представители води "Продължаваме промяната".

ГЕРБ е първа политическа сила в Кюстендилско при обработени около 20% от протоколите за парламентарните избори.

Междинни данни отчитат, че ГЕРБ - СДС получава 33%, втори са "Продължаваме промяната" с25 %, трети - БСП с над 12% и "Възраждане" с 4,93%.

Малко над 49% от избирателите в Силистренска област са гласували за Румен Радев и Илияна Йотова на президентските избори вчера, сочат данните от близо 60% обработени протоколи в РИК-Силистра.

Следващи по резултат са Анастас Герджиков и Невяна Митева с 23%. Третото място е за Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова, подкрепени от над 13 на сто от избирателите в Силистренско.

В изборите за 47-о Народно събрание 27% са гласували за коалицията ГЕРБ-СДС, с близо 4% по-малко до момента са "Продължаваме промяната". ДПС имат 15 на сто резултат, "БСП за България" 11%, а "Има такъв народ“ - 10%. В Силистренска област избирателната активност и за двата вида избори бе 36%.

При президентските избори в Хасковска област двойката Румен Радев и Илияна Йотова получават междинен резултат от над 49% (9 783 гласа), следвани от Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова с над 23 на сто и Анастас Герджиков и Невяна Митева, които събират подкрепа от над 17 % от гласовете.

При парламентарния вот ДПС получава близо 26 процента подкрепа от избирателите при над 22 процента от обработените протоколи.

На втора позиция е "Продължаваме промяната" с над 24 процента и ГЕРБ-СДС с над 19 на сто.

"Има такъв народ" и БСП са с около 8 на сто, "Възраждане" с над 4 на сто и "Демократична България" с 3,99 на сто от гласовете.

В Бургаска област при ниска избирателна активност от 40% първа политическа сила е „Продължаваме промяната“с 25.82 % от гласовете на близо 367 хиляди избиратeли. С 22.84 % от гласувалите на изборите на второ място е коалицията ГЕРБ-СДС.

Окончателните резултати на изборите в Бургаска област показват сериозна изненада в преднината на третата партия ДПС пред коалицията БСП за България. За ДПС са гласували 14.08% на сто от избирателите или близо 20 хиляди имащи право на глас, а за БСП, която остава на четвърто място, проценът на гласувалите и 9.40 на сто или 13 090 избиратели. На пето място в областта е ИТН с 8.89% от гласувалите, следва партия „Възраждане“ с 5.13% от гласовете на избирателите и на последно място е обединението „Демократична България“с 4.74 % от гласовете.

Сред преференциялния вот най-много гласове са получили Тодор Байчев, който е трети в листата на коалицията БСП за България и вероятно ще измести втория от списъка. Другият с най-много гласове е водачът на листата на „Продължаваме промяната“ Константин Бачийски.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 с емоция и без мисъл 15.11.2021 12:41

    Още не можем да се освестим от крадливите юпита на Симо Ментата, сега и тия ще ни обрулят като презрели сливи и ще си отидат с милиарди като предишните, а електората ще продължава да се чуди защо сме най-бедните и изчезващи европейци

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Емоционален ден

Емоционален ден. От вас зависи дали ще позволите на