Свързани новини

14.11.2021 21:00

Постигнахме основната си цел - да има балотаж на изборите за президент: Герджиков

Видян 1082 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Призоваваме лидерите на политическите сили още утре да положат усилия да съставят редовно правителство. Това каза кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков по време на брифинг.

"Най-напред ще кажа две думи за парламентарните избори. На тези трети избори за една и съща година се убедихме в едно и това е, че колкото и избори да направим, резултатът ще е общо взето еднакъв. Така наречените партии на промяната имат сравнително еднакъв общ брой гласове и проценти, той се променя с малко, поради което и пет пъти да направим избори, резултатът ще е същият. Няма да стане по-лесно съставянето на правителство", каза още проф. Герджиков.


Той прогнозира, че тази вечер всички партии ще кажат, че са победители. "Някои ще кажат победители, защото са първи, други, защото са събрали много повече гласове. Трети ще кажат, че са победители, защото са успели да прескочат 4-процентната бариера", допълни още проф. Герджиков.

По думите му в очите на българските граждани победители ще бъдат тези, които съставят правителство. "Постигнахме основната си цел - да има балотаж на изборите за президент", заяви Герджиков.

По думите му втората цел на кандидат-президентската им двойка с Невяна Митева е била съкратят голямата разлика с двойката Радев-Йотова от началото на кампанията:

"Разлика от 30%, която беше голяма, и сега чуваме, че разликата е по-малка и в следващата седмица се надяваме да я наваксаме. ... Щяхме да сме още по-щастливи, ако бяхме намалили тази разлика още повече и това щеше да стане, ако г-н Радев не беше отклонявал дебата".

"В очите на българските граждани победители ще са тези, които успеят да направят правителство. Призоваваме лидерите на политическите сили да направят всички усилия, за да направят редовно правителство, това е изключително важно. Всички виждаме кризата, в която се намираме", заяви проф. Герджиков.
  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате