Свързани новини

14.11.2021 15:51

За какво гласуваха политическите лидери

Видян 1104 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Политическите лидери упражниха правото си на глас на изборите 2 в 1 в неделя. Повечето от тях гласуваха още преди обед.


Стефан Янев


Служебният премиер Стефан Янев заяви, че е гласувал с идеята, че „нашият избор е важен и значим и трябва да го правим осъзнато". „Правото на избор е фундаментът на нашата демокрация. Призовавам българските граждани да гласуват, защото това е избор за бъдещето на страната. Уверявам всички българи, че необходимите подготвителни мерки и техническите условия по осигуряване на сигурността на изборите са направени. Спекулации са внушенията, че е възможно използването на други машини, друг тип гласуване, което да опорочи вота”, каза Янев.


"Машинното гласуване е достатъчно сигурно. Електронният ключ, с който се зареждат програмите в машините е притежание на ЦИК, няма възможност допълнителни машини да бъдат използвани за вота днес. Уверявам гражданите, че всички мерки от страна на ЦИК и изпълнителната власт са взети, няма да бъде допусната възможност за манипулиране на вота", коментира Янев.


Още една с допълнителна проверка ще бъде направена, ще бъдат преброени само и единствено разписките в урната, и този общ брой ще бъде сравнен с протокола, който има машината, ако има 100 гласували, в урната трябва да има 100 разписки. Само и единствено това ще бъде проверено, няма да се проверява качеството на разписките, дали са сгъвани, изтъркани, каза Янев. Той подчерта, че България има нужда от правителство с ясно мнозинство, което да го подкрепя, което да има ясно развитие за държавата. Служебно правителство може да подготви бюджетна рамка, но не бива да тръгва да прави политики чрез бюджет, каза още Янев.


Румен Радев


Кандидатът за президент Румен Радев заяви, че залогът е огромен и днешният вот ще определи дали ще продължат започнатите процеси по оздравяване на държавността или задкулисието ще получи отново институционална власт.


„Призовавам сънародниците у нас и в чужбина да гласуваме. Първият важен хоризонт е да се състави правителство, което има нужда от устойчива подкрепа от парламента. Който се страхува, че не може да спечели изборите, търси да ги опорочи. Затова е важно да гласуваме - за да неутрализираме опитите да ни върнат в миналото. Изборната администрация следва да изпълнява закона и разчитам, че ще си свърши работата. Мисля, че България ще е демократична и правова държава, въпреки опитите да я върнат назад”, каза Радев.


Бойко Борисов


"Гласувах за промяна". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като упражни правото си на глас.


"Искаме да има демокрация. Никой да не говори какво ще прави, докато не свършат изборите. Кой колко е добър казва българския народ!", допълни Борисов.


Проф. Анастас Герджиков


"Гласувах за това да имаме истински държавници, които са загрижени за всеки гражданин. Надявам се, че тези истински държавници ще ни извадят от тежката политическа, ценова, здравна криза. Надявам се, че утре България ще се събуди различна, успокоена и щастлива". Това заяви кандидат-президентът проф. Анастас Герджиков, след като упражни правото си на глас.


Той каза още, че се надява всички политически сили да положат огромни усилия за съставянето на правителство.


Лозан Панов


На другарите, чиито пленници сме повече от 32 години ще кажа - гответе се, краят ви наближава! На хората които ме подкрепиха, благодаря от сърце. Това коментира кандидатът за президент минути след като упражни правото си на глас в София. 


Ахмед Доган


Почетният председател на ДПС по традиция гласува рано сутринта, но запази мълчание пред медиите.


Мустафа Карадайъ


Секционните комисии са задължени да подпомагат избирателите в упражняването на правото на глас. И мое право, и на всеки един български избирател, е това. Исках да покажа на всички български избиратели, че не е трудно да се гласува на машина. Това каза председателят на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ


"Българските граждани заслужават европейски стандарт на живот, отговорни политици, знаещи и можещи политици, държавници. Изборите определят държавните органи. Затова държавните органи, които отговарят за изборите, би трябвало да гарантиран честността на изборите и да създадат възможност на всеки български гражданин да гласува - както е записано в Изборния кодекс", добави Карадайъ.


Корнелия Нинова


"Гласувах за промяна, която да гарантира сигурност в семействата, стабилност в България, да има предвидимост и предсказуемост, заяви Корнелия Нинова. Гласувах за разумни решения и хора, които в тази криза, могат и знаят как да овладеят COVID-19, ръста на цените, да компенсираме доходите на хората, да има спокойствие, да знаят, че има държава, която подкрепя хората в тези трудни моменти. Гласувах за промяна, която да ни даде сигурност, стабилност и предвидимост", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като упражни правото си на глас.


Румен Христов


"Гласувах за политическа формация, която знае и може да се справя с кризите". Това заяви председателят на СДС и водач на листата на ГЕРБ-СДС в 23 МИР-София Румен Христов. И прогнозира трудни предстоящи дни по отношение на съставянето на правителство.


Христо Иванов


"Призовавам сънародниците ни да гласуват. Не може да си оставим други да решават бъдещето ни вместо нас. Решаващо е да имаме правителство след изборите, заяви лидерът на „Демократична България” Христо Иванов. „Решаващо е да имаме правителство – заради COVID-кризата, инфлацията, енергийните цени. Има огромна надежда, просто трябва да започнем да работим“, добави той.


Кирил Петков


"Гласувах, за да продължим промяната". Това заяви един от лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, след като упражни правото си на глас. Той добави, че бъдещото управление на страната ще е коалиционно.


"Много е важно след изборите да не се хвърлят заглавия и имена, трябва да влезем смирено в общата дискусия", добави той.


Мая Манолова


"Гласувах за обновена и справедлива България, в която децата ни да се върнат, да правят семейства и кариера. България, в която успяват образованите хора, а не мафиотите". Това заяви съпредседателят на „Изправи се БГ! Ние идваме” Мая Манолова, след като упражни правото си на глас.


"Хора, гласувайте, за да я има промяната. Нека в следващия парламент да има биткаджии и Комисия по ревизията. Гласувайте, гласувайте, гласувайте! Това е денят, в който трябва да променим България. Тези, които са ограбвали народа, ще бъдат наказани. Със сигурност три формации ще бъдем в основата на следващото ядро на промяната", каза още тя, предаде Нова тв.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец