Свързани новини

12.11.2021 13:24

Министър Стела Балтова завещава по-малък бюджет за туризма за 2022 г.

Видян 2294 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служебният министър на туризма доц. Стела Балтова планира да завещае по-малък бюджет за туризма за 2022 г. и съотнетно на следващия министър. Тя предлага бюджет от 11 млн. лв. за ведомството, което е с 4 млн. лв. по-малко в сравнение с тази година. Това съобщиха за TravelNews от Министерството на финансите. Сумата ще залегне в бюджета на държавата за 2022 г., който предстои да бъде одобрен от Министерския съвет и внесен в новото Народно събрание.

На практика Балтова предлага същите средства за туризма като през 2020 г. Те се използват за издръжката на министерството, заплатите на служителите и за реклама на България. Целият бранш настоява за увеличаване на бюджета за реклама за 2022 г. с цел по-бързото възстановяване на сектора и привличането на повече чуждестранни туристи. „Именно в криза се нуждаем от по-голяма и масирана реклама на външните пазари, както и от нов маркетингов подход“, заяви Георги Щерев, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Всички големи туристически дестинации вече готвят мащабни рекламни кампании. Освен това сега трябва да бъде заложен буфер в бюджета на държавата за 2022 г. за подпомагането на туризма при продължаващата световна пандемия от коронавирус, допълни Георги Щерев.

За да не бъде критикувана от бранша, Стела Балтова е подготвила информация за допълнително необходимите средства към бюджета на Министерството на туризма за 2022 г. Тя е заложила 171 млн. лв. за провеждането на различни политики в сектора. „Стела Балтова размахва


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост, за