Свързани новини

12.11.2021 11:34

Радев: Истината днес се изрича на глас и без страх

Видян 1037 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„За нас е чест да закрием кампанията си именно в Русе – град с традиции, солидарен облик и своя атмосфера, в който преди доста години гражданите започнаха промяната преди тя да се е разпростряла из цяла България“. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към стотиците, изпълнили площада в Русе. „Тъкмо в Русе избрах да поканя президентите на Австрия и Румъния, за да възродим разговора за Дунавската стратегия, за Русе, за цяла Северна България, за превръщането й в регион на смели решения, на сътрудничество и на възход. Благодаря за вашето активно участие!“, каза още той. Радев изрази надежда скоро да имаме ангажирано правителство, с което да се работи активно за тази кауза.

Радев и Йотова благодариха на партиите, които ги подкрепят и всички, включили се в Инициативните комитети в страната. „Само обединени, ние ще укрепим държавността и ще върнем справедливостта. Всичко зависи от нас. Залогът е голям – за бъдещето на нашите деца“, подчерта Радев. „Радвам се, че в тази мисия редом с мен е г-жа Йотова. Много ни завиждат, защото сме рядък пример за българската политическа реалност – след пет години на тежки изпитания, нашият екип е още по-силен, още по-сплотен“, каза още президентът.

„Преди пет години с г-жа Йотова получихме подкрепата на над 2 млн. българи, за да се впуснем в битката за нова България – на свободните хора, закона и справедливостта“, подчерта Радев. Той припомни и афоризма от онези години – „Във всяка държава има мафия, в България – мафията си има държава“. „Петгодишната ни битка с корупционния модел е тежка и неблагодарна, но тя отключи енергията за промяна. За тези години не се изплашихме да бъдем вашия глас, да изобличаваме недъзите, да развенчаваме лъжите, да противостоим на всяко законодателство, насочено срещу българския народ, да обединяваме около значими каузи“, коментира президентът. „Когато българите излязоха на площада, ние застанахме заедно с народа си. Няма да забравя мига, в който хората пред президентството подеха скандирането „Мутри, вън!“ Днес, благодарение на вас, на нашето силно единство, България се променя, търси нови идеи, обсъжда нови решения“, каза още той. По неговите думи истината днес се изрича на глас и без страх, а заблудите – с изтекъл срок на годност отминават в историята. „Но по-важното – те отминават заедно с проповедниците на лъжата“, допълни той. Радев подчерта, че служебното правителство е показало, че хора от различни политически хоризонти могат да се обединят и да работят ефективно в името на България. „То показа, че страната ни може да се управлява по друг начин, не с рекет, заплахи, насаждане на лъжи и манипулации, а прозрачно и отговорно. В приоритетите на едно управление могат да бъдат не кражбите, а хората“, категоричен е президентът и допълни: „Ние имахме куража да стъпим на пътя на оздравяването и ако запазим този кураж, ще бъдем обречени на успех. Не ви предадохме и няма да ви предадем. С Вас сме!“

„Имаме нужда от доказал се, силен и решителен президент, който говори на равни нога с международните партньори и не чака потупване по рамото. Който не кима одобрително на всяко предложение, защото отстоява българския интерес. Човек, който освен опасната фигура „Кобра“ във въздуха, взима смели решения на политическата сцена. Такъв президент е Румен Радев.“ С тези думи Илияна Йотова се обърна към множеството от хора в Русе. „Пет години бяхме неотлъчно до вас и оставаме с вас“, изтъкна тя и благодари за подкрепата дори на хора, които през 2016 г. не са гласували за президентската двойка, но днес й се доверяват. „Останах в България заради вас – с тези думи един младеж се обърна към нас и те са най-важната оценка за нашата работа“, посочи Йотова.

 ВИЖ СНИМКИ ТУК!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни