Свързани новини

09.11.2021 13:04

Нинова 10, а не 14 дни с К19-карантина, защо: EurActiv

Видян 6151 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Без спазване на задължителните за редовите граждани коронамерки мина Корнелия Нинова,  алармира EurActiv.bg. Лидерът на БСП сама обяви на 14 октомври, че е заразена с Covid-19 за втори път,  което означава, че трябва да пази 14 дни карантина. На 24 октомври обаче, само 10 дни по-късно, тя участва на живо в  предаването Събуди се по Nova.
„В последните дни имах много интензивни срещи с браншови организации, работодатели, синдикати, граждани, колеги. Бих искала да предупредя всички, с които съм се срещала, че от днес съм положителна с K19″, написа тогава  Нинова когато се оказа с положителен тест, като добави, че е добре и няма симптоми, но ще остане под карантина и ще работи от дома. Въпреки това излиза, че соцлидерът явно не спази обещанието  си и наруши общите законови правила за всички у нас.
Напомняме, че карантината за заразените от К19 в България е две седмици, а за контактните лица е 10 дни.
За нарушаване на карантина в закона е предвидено едновременно административно наказание глоба и наказание лишаване от свобода, налагано по реда на Наказателния кодекс и срещу стотици граждани бяха образувани наказателни дела, а много бяха и осъдени.
По този повод от EURACTIV България изпрати въпроси по електронната поща до пресцентъра на БСП и до столичната здравна инспекция (СРЗИ) с молба да обяснят случая. Вече втора седмица те мълчат и не отговорят на запитването.
Медията запита СРЗИ и пресцентъра на Позитано 20 дали Нинова е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Мария Пецева 11.11.2021 21:47

    Всъщност Фандъкова беше 2 седмици и 2 дни карантина, т.е. два дни повече, а не 4 дни по-малко от законно установения срок. Такива са фактите, независимо какво мислим за нея. Пък и по-малко да беше, това не отменя гнусното нарушение на Нинова

  • 001 само истината 10.11.2021 09:51

    А корумпираната руска филоложка Фандъкова колко дни беше карантинирана и по-скоро не се ли скри от залповете негодувание и въпроси относно прибирането на хранилка на столичани на борисовия престъпник Ивайло Иванов?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог