Свързани новини

08.11.2021 12:09

На машините един избирател може да гласува два пъти: ГЕРБ

Видян 1407 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Представете си, че вие идвате да ви обучим", след номер 21 има копче "не подкрепям никого", нашият номер 32 го няма, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Вземете си машините и не лъжете хората, че сте дали машини за обучение, заяви Борисов. "Кого лъжат, че са дали машини за обучение на хора?, попита той.


По думите му на машините на предстоящия вот на 14 ноември може един избирател да гласува два пъти.  Обяснението е, че веднъж ако злонамерен избирател гласува избере да гласува само за президент, преди да вземе картата може да поиска да гласува и за парламент. Според указанията на ЦИК той не може да гласува повече, ако се подпише и пусне отрязъка в урната. Ако избирателят откаже да се подпише обаче би могло отново да му се даде възможност да гласува и за парламент, но никой няма да види, ако той избере да гласува отново за президент. Така злонамерен избирател би могъл да даде два пъти гласа си за президентския вот.

"Трети ден питаме какво е предназначението на 228 машини, които са складирани с машините на които ще гласуваме. За гласуване е друга страна? Или са за резервни части? Не ни се дават отговори и ни правят забележка защо задаваме въпроси. Не в ролята си на политици, а волята си


на граждани питаме. Когато няма отговори няма доверие в изборния процес. Днес ще зададем още въпроси. Има ли пропуск в правилата за провеждане на избори, който позволява на гражданин да гласува още веднъж. Отговорът е: "Да, има." каза зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

"В Изборния процес се конституира държавата. Затова е предвидено българските граждани да участват лично. Те лично трябва да броят. Между 120 000 и 140 000 българи са ангажирани в изборния процес", каза Радомир Чолаков.

"Голямата ми грешка е, че тази сутрин слушах Христо Иванов, че ГЕРБ води кръстоносен вот срещу машинното гласуване. Той забравя, че там откъдето са тръгнали кръстоносците отдавна са се отказали от машините - в Германия и Хоиландия. Той знаел, че машините 228 били в камион. Ние ходихме там и помолихме да ни кажат, а той знаел, че били в камион. Дали са в сакове или торбички няма значение. Те са същите като тези, които са сертифицирани. Но защо са там? Защо са при другите сертифицирани машини", попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,