02.06.2009 19:17

Тачева мисли за оставка след случая с децата от Асеновград

Видян 2308 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на правосъдието Миглена Тачева не изключва и вероятността да се раздели с поста си заради казуса с принудителното предаване на двете деца от Асеновград, съобщава БГНЕС.


"За мен е притеснително като министър на правосъдието дали следва да продължавам да бъда министър в държава, в която върховенството на закона и на едно съдебно решение се интерпретират по този начин", каза Тачева при визитата си в Смолян и добави: "Това е мой личен въпрос и решение, което сама ще вземе. Предстои да го обсъдя. Ще говоря и с министър-председателя за много неща, включително и за отношението на медиите". Тачева смята, че "не е добре да живеем в държава, в която всеки ден се хули българският съд".
Потресаващата семейна драма се разигра на 28 май в Асеновград. Майката - полякинята Барбара Василев, се опита да отведе децата си - 8-годишната Николета и 7-годишния Павел, от баща им. Родителите са разделени, но не са разведени. Нежеланието на децата да тръгнат с майка си заведе в квартала им полиция, съдия-изпълнител и представители на социалните служби. При насилственото отвеждане на децата се стигна до побой и в крайна сметка по-малкото дете избяга. Павел и сестра му Ники живеят вече две години заедно с баща си в Асеновград, след като Тодор решава да се върне от Полша с децата. Тогава обаче Барбара подава жалба в полския съд, че децата й са отвлечени. В България се завежда дело за отвличането на децата по международната Хагска конвенция. Василев се оказа в капана на правораздаването, защото вече е осъден от Софийски градски съд за отвличане на собствените си деца. Присъдата е потвърдена и на последна инстанция, с дата 13 март 2009 година е издаден изпълнителен лист за незабавно връщане на децата обратно в Полша.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв