Свързани новини

06.11.2021 09:36

Конгресът на САЩ одобри инфраструктурен план за над един трилион долара

Видян 1136 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Камарата на представителите на Конгреса на САЩ в петък одобри план за развитие на инфраструктурата на страната в размер на повече от един трилион долара, предава TACC.


Инициативата беше одобрена през август от Сената и сега е изпратена на президента на САЩ Джо Байдън, който, както беше съобщено по-рано в Белия дом, ще я подпише в близко бъдеще.


Планът, съгласуван от Белия дом и двупартийна група от сенатори, включва по-специално разпределяне на федерални средства за развитие на инфраструктурата в размер на 550 милиарда долара за пет години.


Преди гласуването американският лидер призова Конгреса да одобри плана. Според Белия дом Байдън е разговарял по телефона късно вечерта с конгресмени, обсъждайки важността на одобряването на инициативата. Представителите на прогресивното крило на Демократическата партия в долната камара не пожелаха да подкрепят този законопроект до последно, но след многочасови консултации с участието на президента се съгласиха да го одобрят.


Общият обем на одобрения в петък план е 1,2 трилиона долара. По-специално проектът предвижда отпускане на 110 милиарда долара за изграждане на мостове и пътища, 11 милиарда долара за програми за транспортна сигурност. Планира се още 39 милиарда долара да бъдат изразходвани за модернизация на обществения транспорт, 42 милиарда - за развитие на инфраструктурата на пристанищата и летищата. 55 милиарда долара ще отидат за системите за питейна вода. Програмата осигурява 65 милиарда долара за високоскоростен интернет за населението, 73 милиарда долара се планира да бъдат инвестирани в транспортирането на чиста енергия, предаде Фокус.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на