Свързани новини

05.11.2021 15:32

Прокуратурата за Хемус: Не сме получили заповеди за арест за никого

Видян 914 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„При нас не са пристигали заповеди за арест на лица по обвиненията, които бяха представени днес от полицията. Поради тази причина не е взета мярка за неотклонение на което и да е лице”, заявиха от прокуратурата на брифинг относно изнесените по-рано днес от полицията данни за нарушения при строежа на АМ „Хемус”, предаде Нова тв. От ГД „Национална полиция” обявиха, че от близо 84 млн. за лот 5 на АМ "Хемус", 60 млн. са изнесени кеш в сакове и чували.


„В Софийска градска прокуратура по факс е постъпило съобщение от разследващи полицаи от „Борба с организираната престъпност” за претърсване и изземване. В съобщението до нас беше посочено, че е започнал досъдебно производство за данъчни измами и пране на пари. Установи се, че са извършени обиски на лица на различни адреси, което е единствената възможност за събирането на доказателства за извършено престъпление”, каза прокурор Кирилова.


Дежурен прокурор е изготвил искане до Софийския градски съд за одобрение на тези продоколи. С определение на съда са одобрени 23 протокола. Делото е върнато в Прокуратурата. Съставен е екип от 4 прокурори, които ще работят по случая с оглед на това, което е било изнесено на брифинга.


„Става въпрос за фактическа и правна сложност и изисква работата на повече хора, които в разумни срокове да преценят и да извършат необходимите действия. В съобщението, което получихме, беше съобщено, че има задържани лица. По материалите, които са при нас, в тях не намирам заповеди за арест в срок от 24 часа. Такива материали ние нямаме. Възможно е да бъдат предоставени по-късно. Бяха изнесени доста факти и обстоятелства, с които на първо четене може да се направи предположение за извършено постановление. Ние не сме получили от разследващите постановление за привличане в качеството на обвиняем и да бъде взета мярка”, обясни още прокурор Кирилова.


Докато в прокуратурата не пристигнат всички материали, обвинителите няма как да повдигнат обвинение или да се произнесат. В СГП се разследва още едно дело, което е по самосезиране. То е за безстопанственост от страна на "Автомагистрали", АПИ и МРРБ. Ако се съберат достатъчно доказателства, може да бъдат повдигнати обвинения на съответните лица. Делото е възложено на Националната следствена служба. По това дело са разпитани над 100 свидетели.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

скорпион