Свързани новини

02.11.2021 15:12

237,69 млн. за Гела и Вълка: София вдигна парите за чистене със 17,3 млн.лв., без да променя такса смет

Видян 4334 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Както пръв съобщи общинският съветник от ГЕРБ Димитър Вучев, София вдига разходите за почистване със 17,3 млн. в проектобюджета си за 2022 г. Сумата става колосална – 237,69 млн. или двойно повече, отколкото струваше на данъкоплатците същата услуга преди 10 години. Това ще позволи 38,4% повече миене на улиците, което ще означава и по-голяма обхваната площ, и повече пъти третиране на основните пътни артерии за градския транспорт, за да има по-малко прахово замърсяване. В бюджета има и сериозни средства за почистване на междублокови пространства. Отстраняването на снега и леда е за над 27 млн.лв., което са 20 детски градини по нормален строителен стандарт и 10-ина по български.
Другата добра новина е, че въпреки това няма да се увеличава таксата смет нито за гражданите , за които остава 1,6 промила от данъчната оценка, нито за бизнеса – там си стои на нивото от 10 промила.
В много български общини този разход за фирмите и домакинствата през последните две години се вдигна в пъти, без да имат претенциите и ангажиментите на стоицата, където институции като  Софийския университет и БНР по традиция не си плащат сметките за милиони, без да се единствените в черния списък.
Лошата новина обаче е, че липсва конкретика по въпроса с контрола върху количеството и качеството на изпънение на този грандиозен бюджет за чистота, както пише вестник Сега. А всички ние и сами го виждаме всеки ден. Виждаме и хватките на концесионерите, които събират


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 02.11.2021 16:50

    Мутрата Борисов го няма, но кражбите му продължават на всякъде. След като превърна в кочина столицата за 10 г и срещу десетки милиарди неговата калинка Фандъкова непрекъснато увеличава милионите на тиквените олигарски, въпреки че по-мръсна София никога не е била, явно кметицата си е откровена мърла и това не и прави впечатление

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.