Свързани новини

29.10.2021 17:40

Има ли алтернатива „зеленият сертификат“?

Видян 2146 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Простият отговор „не“ е очевиден най-вече в поведението на всички партии, които предизборно яхнаха вълната и разкритикуваха Кацаров. Нито една от тях не предлага алтернативни мерки. Те всъщност не предлагат абсолютно нищо. Още от лятото критикуват всички мерки на здравното министерство. Ако се разгледат позициите им от преди два месеца, става очевидно, че са били против някакви по-строги мерки тогава. Същите мерки днес те обявяват за закъснели. В началото на септември е било много рано, а днес е твърде късно. Но и в нито един момент през тези 2 месеца никой от политиците, които днес се борят за народна любов не каза „въведете тези и тези мерки от утре“.

Парадоксалното в ситуацията е, че мерките се взимат от правителството на Радев и президента поема негативите за тях само няколко седмици преди изборите. По-логично е той да се отдаде на популизъм преди 14 ноември. Да спечели и да си осигури още един мандат от 5 години. Вместо това на популизъм се отдават партиите, които са за трети път на избори и няма никаква гаранция, че не ни водят и към четвърти предсрочен вот.

Напротив, с цялото си поведение основните политически сили демонстрират, че нямат никакъв мерак да носят отговорност за управлението през тази зима в условията на пандемия, европейска енергийна криза и общо повишаване на инфлацията от САЩ, през Европа, до Китай. Вероятно именно това калкулира Радев – възможна е нова патова ситуация и в нея той ще трябва да посрещне не само настоящата, но и евентуалната следваща вълна на пандемията през февруари.

Очевидно няма как да продължаваме, както досега с леки мерки, които на всичкото отгоре и почти никой не спазва. Още по-очевидно е, че огромно мнозинство от българското общество не иска пълен локдаун. „Зеленият сертификат“ не е идеално решение, но е възможният баланс между


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 29.10.2021 18:07

    Алтернативата е да го премахнат незабавно. В противен случай ще се окаже, че правителството и респективно Радев мачкат и дискриминират 80% от собствения си народ, което си е чиста проба апартейд. Кой тогава подкрепя такъв президент и неговото правителство?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева