Свързани новини

29.10.2021 09:36

Борисов призова за мост за приятелство със Северна Македония

Видян 1042 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бойко Борисов се срещна с българското малцинство от Северна Македония. Днес 154 души починаха. България продължава да е на първо място в Европа по смъртност, започна срещата бившият премиер. Бяхме пример за Балканите, а Радев всяка седмица тегли нови и нови заеми, продължи той. „Аз съм убеден, че това е един от най-малките проблеми за българското малцинство в Македония, който ще бъде решен“, изтъкна той. „Нищо не е нерешимо, стига да има воля и от двете страни. Вие сте мост за приятелство, българското малцинство и трябва да помогнете“, обърна се Борисов към делегацията българи от Северна Македония.


„Заради Радев България изпадна в изолация. Вчера КС се произнесе, че в неговото служебно правителство има хора, които не са министри. Той няма как да не е знаел, защото е подписал документ, с който иска КС да не разглежда делото, защото този министър не е вече министър. От вчера има доста призиви за импийчмънт на Радев, надали с това трябва да се занимаваме в момента. Ще го отстрани българския народ. Който го е избрал, той ще го отстрани. Нито аз, нито ГЕРБ, няма да се замесваме в тези неща. Но провалът на неговото правителство във всяко едно отношение, е видим. Ние не сме имали президент, който да нарушава конституцията“, коментира Борисов.


„Когато вие се молехте в Македония за ваксини, аз бях осигурил 3 млн. лева, а те ги продадоха на Норвегия. По половин милиард на седмица теглим дългове, бяхме за пример на Балканите, а сега дори не ми се говори на тази тема. Учениците не участ, абе всичко най-лошо, както можеше да ни се случи, се случи“, заяви още той.


Борисов категорично заяви и че подкрепя Македония по пътя към ЕС и е важно двете страни да направят мост на приятелство.


От организациите на българите в Северна Македония заявиха, че отношението към тях в Северна Македония е много лошо и трябва да се направят промени в конституцията в страната, за да може това да живеят по-добре.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден