Свързани новини

28.10.2021 15:25

Братиньо, недекларирал офшорка и жилища (чл.313 от НК), стачкувал против Конституцията: Кои са съдниците в КС?

Видян 23989 пъти | Коментари 8
Гласували 5 рейтинг: 4.8000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Конституционният съд е институция, съставена от конкретни хора. Ето кои са моралните и правни стожери и съдници, на които плащаме по 10 000 лв. на месец без екстрите и какви са техните отчетливи зависимости. Зависимости де юре имаме предвид, за другите зависимости - личностните, които са обществена тайна, дори няма да споменаваме. Най-страшният въпрос е дали офшорката на единия от тях с неясен произход на средствата не е всъщност пране на пари от узаконен трафик на български деца?  
Председател по предложение на ГЕРБ е Борис Велчев, наричан напоследък Братиньо след запис на разговор с експремиера. Велчев е внук на члена на Политбюро и секретар на ЦК на БКП, чието име носи. Прочува се като правен президентски съветник на Георги Първанов, което го изстрелва като главен прокурор. Издигнат от БСП, той обръща табелата през 2009 г. Следват едни от най-големите провали на прокуратурата като делото Октопод и още ред от онзи род – старта на превръщането на магистратурата в бухалка за отнемане на бизнеси и смачкване на несъгласните със силата на репресивните органи. МВР управлява обвинението чрез акции със странни имена и тв репортажи, появява се т.нар. медийно правосъдие.
За благодарност за съдействието и бездействието си получава поста на председател на Конституционния съд.
Филип Димитров стана синя легенда като водач на групата на протестиращите срещу приемането на ... Конституцията от 1991 г. 39 депутати от СДС. Дори само това отявлено отричане на основния закон, който отказа и да подпише, го прави тотално непригоден за поста член на Конституционния съд. Предложение на ГЕРБ.
Най-интересен е казусът с кой знае защо неразследваният именно по член 313 от Наказателния кодекс за неверни декларации Константин Пенчев. Започнал шеметна кариера още на 32 при соца с възлов пост в светая светих на червената аристокрация във Външното министерство – експерт по държавните договори, на 37 вече е заместник-председател на Софийския градски съд, чийто председател – „безпартийния комунист” Димитър Попов година по-късно ще стане премиер. Става царски депутат от лобито на юристите, чиято звезда е сегашният декан на на юридическия факултет на СУ и запитан явно неслучайно от КС по казуса Кирил Петков Даниел Вълчев. Лобито го изстрелва до шеф на Върховния административен съд. Става омбудсман по предложение на ГЕРБ заради услужливо решение в политическа полза през 2010 г. Това е повод за публично оповестени разкрития за негови недекларирани имоти не само в София, но дори и в Париж, където „благодарен осиновител подарява” огромен и прескъп апартамент на съпругата му – тя потвърждава, той отрича за парижкото, но не и за софийските жилища, някои от които впоследствие и декларира. Напомняме, че според член 313 от Наказателния кодекс, вместо в Конституционния съд той следваше да бъде на друго място. В някой от домовете си.
 Интересно е, че в разкриването на тази история с недекларираните имоти на Пенчев през 2010 г., шумно оповестена и в най-правилните медии, участва сегашният колега на моралния и юридически съдник в Конституционния съд Атанас Семов, който пък е най-известен като кандидатска половинка на Яне Янев на изборите за президент през 2011 г.     
Но се връщаме на Константин Пенчев заради недекларираната


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 28.10.2021 21:43

    офтопик Гугл бг, може ли, аДЖЕба, да не ми пробутвате тези пеньоари и домашни халати като палта?? фъкайкеърдалисафешън!

  • 002 Anonimen 28.10.2021 18:59

    За Братиньо - питайте Никола Филчев За Ф. Димитров - питайте други джендъри За оня - с диплома от Симеоново - питайте Бойко ЗА Константин Пенчев - питайте познавачите на олигофренията - този човек с вид на олигофрен как може да е съдия. Като ги видя стези тоги, с тези икачени дрънкулки по тях - егати излагацията. Каквато държавата - такава и конституцията й.

  • 001 Чурулик Марийкин 28.10.2021 17:05

    Тия тримата, ако ги разстрелят Булгаристан ще стане едно по-добро място за живеене, поне до края през 2040 година !!!

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

MotoGP

Собственикът на Формула 1 иска да придобие MotoGP

Собственикът на Формула 1 Либърти медия ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на