Свързани новини

27.10.2021 18:16

112 деца в болница с К19 у нас

Видян 2139 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Историята с 5-годишното дете, починало от коронавирус у нас за съжаление не е единичен случай, като държавата се опитва да прикрива информацията. В момента над сто са децата в болница със средна и тежка степен на поражения от заразата, научи 19 минути от вътрешен източник в здравната администрация. Попитахме и официално Министерството на здравеопазването за точния брой, откъдето посочиха, че хоспитализираните деца са 112, а едно е в интензивното.
Припомняме писаното неколкократно от 19 минути – децата и младите хора още през лятото се превърнаха в естествен резервоар за коронавируса и за неговите сегашни и бъдещи мутации, тъй като са единствената неваксинирана група. Поради тази причина в ЕС инжектират и хлапетата над 12 г., а в някои държави и над 10-годишните. В Китай от понеделник свалиха границата до 3 г. Допълнително у нас проблемът се ускорява от бавните темпове на имунизиране на населението.
Именно заради децата като резервоар на вируса достигналата плато поредна вълна на К19 се устреми към нов пик с началото на учебната година. В момента, освен деца и младежи, друг таргет са неваксинирани майки – 19 минути вече има информация за конкретни случаи на жени, далеч от третата възраст, които си отиват за броени – обикновено 3 до 5 дни, от първите симптоми до леталния изход.


Мария Пенчева


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,