Свързани новини

27.10.2021 11:47

150 000 се ваксинираха за ден в Румъния

Видян 834 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Румъния се опомни, че върви към здравен колапс заради неохота за ваксинация. Агенция Аджерпрес предаде, че за последното денонощие са били ваксинирани против ковид 150 639 души, което е рекорд за страната, предаде Сега.


Данните са на Националната координационна комисия за ваксинацията против ковид-19. Допуснатиите в страната ваксини са същите като в България -  на "Модерна", "Пфайзер", "АстраЗенека" и "Янсен". 111 033 души са били ваксинирани с първа доза, 11 635 са били имунизирани с втора доза и 27 971 - с трета доза само за 24 часа. От началото на ваксинационната кампания са били поставени близо 12,2 милиона дози.


Над 6 милиона души в страната вече са напълно ваксинирани, а близо 760 хиляди са с поставена трета доза. Това означава, че  само една трета от румънците са изцяло ваксинирани. До вчера шестима от всеки десет души отхвърляха ваксините. Румъния е една от страните в световен мащаб, където от ковид-19 мрат най-много хора. Смъртните случаи на ден приближават 400. В спешните отделения по коридорите вече се инсталират допълнителни легла. Интензивните легла са изцяло заети. Интернистката Петруца Филип разказа пред радио "Дойче веле", че отдавна не е виждала толкова много смърт в Университетската клиника в Букурещ. И всъщност никога не е виждала толкова много смърт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни