Свързани новини

27.10.2021 11:34

Данъчните започват масови проверки за плащане на ДДС при внос

Видян 882 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Стотици инспектори на НАП, съвместно с други държавни органи, започват масов данъчен контрол за стоки, облагани с ДДС при внос, съобщи от приходната агенция, предаде Медиапул. Данъчните ще следят прилагането на режимите за освобождаване от данък върху добавената стойност при внос на стоки, които се внасят в България от трета страна, но са предназначени за друга държава членка на ЕС. При тези случаи ДДС не се заплаща в България, а в другата държава членка, което е предпоставка за измами.

Ще бъдат проверявани вносители, търговци на едро и дребно и при открити отклонения от облагане ще бъдат възлагани проверки и ревизии.

Данъчнитеще наложат засилен контрол и на "чистият" внос, при който стоките, основно от Китай и Турция, се внасят за продажба в България. При тях главният данъчен риск е ниската митническа облагаема стойност, на която стоките се обмитяват, но тяхната продажна цена обикновено е десетки до стотици пъти по-висока. Необлагането с ДДС на тази разлика ощетява сериозно бюджета.

В кампанията на НАП всеки внос на стоки от трета страна в България ще бъде проследяван, от момента в който бъде оформен пред митническата администрация, приходната агенция ще наблюдава движението на стоката, документите за последващите ѝ препродажби, като ще бъдат извършени минимум 10 000 проверки на място в складове, търговски площи и счетоводни кантори. Основната задача на данъчните е да гарантират, че се плаща реален ДДС.

Инспекторите на НАП ще правят пълен мониторинг на фирмите, които извършват внос чрез обмен на данни с Агенция "Митници". Звеното "Фискален контрол" ще следи движението на стоките на територията на страната, а ревизори ще анализират фактурите и препродажбите на вносните стоки.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и