01/03

Свързани новини

26.10.2021 14:45

Кой е „великият” строител, изнесъл 21 млн. в ОАЕ т.г.: собственикът на най-хубавата сграда на Царя ли?

Видян 13762 пъти | Коментари 4
Гласували 4 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Един известен и велик, може би и жилав, пътностроител от началото на годината е превел 21 милион лева към Обединените арабски емирства. Това не е единичен случай. Нямам предвид същия човек и след като подобни суми се изпращат извън страната, ние после се чудим откъде да се намерят пари за заплати, лекари и т.н. Нито един от собствениците на фирмите, които са строили отделни участъци от пътищата в нашата страна, не се яви лично в МРРБ при министър Комитова и да докаже с документи - дължи ли държавата нещо на тяхната фирма или не. Те предпочетоха вместо да се явят лично, да изпратят работниците с машините. Това говори само по себе си тяхната отговорност. Един от тях е и този, така не му е платила държавата за неговата дейност, че е превел 21 милиона в Обединените арабски емирства. След няколко дни ще обявим всичко, за което ме питате, защото смятам че нашето общество трябва да е уведомено", разкри Бойко Рашков.


Намекът „велик” на вътрешния министър и собственостите в Дубай на строителния предприемач Велико Желев от Варна, които той трупа открай време, накараха мнозина да мислят, че него визира вицепремиерът. Фирмата му Хидрострой погълна Водстрой, а корпорацията, образувала се от това сливане, правеше стотици милиони всяка година от поръчки при последните 2 редовни правителства.
Собственик на Хидрострой е Велико Желев. Той е шеф на агенция Пътища при правителството на Царя, а после при Тройната коалиция е съветник на прочулия се с неговите Батко и Братко в пътното строителство регионален министър Асен Гагаузов.
Желев е човекът, който преговаря с португалците през 2008 г. за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Zaandam 27.10.2021 01:29

    За 30 години не ни ли стига!

  • 003 Zaandam 27.10.2021 01:28

    Доиде време да подкрепим нещо ново! Да и в 2001 доиде новото , на базата на два поляния парламент кой имахме ! Нека да дадем въжможност на младите!

  • 002 Кака Милка 27.10.2021 00:14

    Извинявам се, че от възмущение съм написала думата "сделки" със "з"!

  • 001 Кака Милка 26.10.2021 23:00

    Не ме интересува кой е поредния "собственик" на тази иначе маркова за историята на България сграда. Дали е Велико Желев или някой друг. За ме е по-важно, че навремето писаха , че оригиналното, автентичното знаме , извезано от ВЕЛИКАТА РАЙНА КНЯГИНЯ, се намирало в офиса на Емил Кюлев, намиращ се точно в тази сграда. Мен ме интересува къде е днес това знаме??? Дали Кюлевица не го е продала, заедно със сградата, като декор и част от мебелировката? Срам и позор тази най-мила за България, СВЕТИНЯ да се подмята насам-натам в ръцете на разни новопарвенюта, на алчни случайници, на частни, бездушни ренегати и да не се намира в Националния Исторически Музей! Знамето на Райна Княгина НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕДМЕТ на мръсни комерсиални зделки !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби