Свързани новини

26.10.2021 12:12

Експериментите с тестовете за децата се правеха преди 1 година: Борисов

Видян 1821 пъти | Коментари -7
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тези експерименти със зелените сертификати, с тестовете за децата, хубаво ще се похарчат едни пари, но това се правеше преди 1 година, когато нямаше ваксини, от тогава всички бели държави, включително Унгария, ваксинират, като единствен начин да излезем от кризата, заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му тази критика дори да не я правят, защото всички я виждат.

"Бих се обърнал към партиите и самия Радев, който показва, че еднолично ръководи това правителството, дори на премиера Янев не му се чува гласа, да кажат какво искат от нас, ние месеци наред обяснявахме, че трябва да се ваксинира", обясни Борисов.
И аз се правих на смел, въпреки, че ме е страх от инжекции, само и само хората да се ваксинират, заяви Борисов.


Кажете какво искате от нас да ви подкрепим, обърна се той към управляващите. Милата ми България, толкова години съм се борил за нея, та да е сега първа по смъртност, обясни лидерът на ГЕРБ, като подчерта да кажат какво искат, ще го направим.



Според него здравните мерки, наложени сега, убиват бързите темпове на ваксинация, защото се дават зелени сертификати и на хората с една доза. "Ако днес се ваксинират с първата доза, чак след 3 седмици е втората и тогава ваксината ще даде резултат. Ако се вдигне ваксинацията на 60 000 ще излезем дълготрайно от кризата. Сега тестове се купуват до изборите. Ама държавата и народа ще ги има и след изборите. Сега имаме над 70 000 карантинирани. С по 5000 карантинирани на ден, ако продължим така, по време на изборите ще имаме над 100 000 карантинирани. Как ще гласуват тези хора? Децата искат да ги тестват, ама родителите или учителите да не се ваксинират", обясни лидерът на ГЕРБ.

"След 12 часа вечер работихме, след като излизаха резултатите. Затова подавам ръка и сме готови да помогнем. Единственият полезен ход е да се убеждават хората и да се ваксинираме над 70%. Това го направи белия свят. Иначе ни дават пример с Москва - пълен локдаун. По Европа тръгнаха по нощни барове и дискотеки", заяви още Борисов.

"Ние сме в ЕС и НАТО. Добре, че Ангелов и щабът се опънаха да купим "Спутник", а парламентът ни притискаше, за да се стигне до толкова много починали в Русия и локдауна, който обявиха. Не се нерим по Франция, Германия и Америка. Вече и за локдаун заговориха, защото и в Москва е така и е по-лесно. Тези експерименти със зелените сертификати, с тестовете, които ще въвеждат за децата, хубаво ще похарчат едни пари, но това се правеше по света от една година. Тогава всички бели държави, включително Китай, минаха 70% ваксинирани, като единствен начин да се излезе от кризата", каза Борисов и добави: "Радев показа, че еднолично ръководи това правителство. Дори премиерът Янев не му се чува гласа, за съжаление.

Направена ли е обществена поръчка за тестове за малките ученици - под формата на близалки? Това попита Борисов здравното министерство и попита още дали тези тестове за сертифицирани в ЕС.

Лидерът на ГЕРБ разкритикува и поканата на Румен Радев към Централната избирателна комисия, която обаче врета единодушно отказа покана на държавния глава в предизборна кампания. Договорът за съхранение на машините в склада, в който се намират и сега е изтекъл в края на септември. За това от комисията съобщиха на служебния премиер Стефан Янев. Тази новина събуди поредица от въпроси у Борисов. Охраняват ли се в момента машините за гласуване на предстоящите избори? Има ли някой при машините? Когато няма договор, кой ще понесе отговорност? "На тези въпроси никой не ни отговаря", коментира лидерът на ГЕРБ.

Той обчсни, че депозитите в банковата система у нас надхвърлят 100 млрд. лв., въпреки отрицателната лихва, която дават банките. "Това се случва за първи път в стопанската история на България. За мен това не е повод за хвалба. Това означава, че пословичната инициативност на българите да инвестират, да създават, е уплашена от служебното правителство и предпочитат да плащат за парите си, а не да ги влагат. Това ни доведе до "прозрачната честност и почтенист". Това, за което ни заболяха ушите от президента Радев", каза още Борисов.

Той разказа и своята версия за решението на Министерския съвет от


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 26.10.2021 13:56

    45 годищен умира 24 часа след пфайзер в САЩ 45-Year-Old FBI Special Agent Dies Less Than 24 Hours After Receiving The Pfizer COVID-19 Vaccine

RSS

Най-нови

НОИ

Отпускат над 13 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ

Над 13 милиона лева ще бъдат отпуснати за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено