Свързани новини

25.10.2021 09:23

Всички сме двойни граждани в ЕС, КС ще се самоубие с участие в предизборни кампании

Видян 13327 пъти | Коментари 5
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   От 1 януари 2007 година никой в България няма „само българско гражданство”, защото всички сме и граждани на Европейския съюз. На нашите документи за самоличност първо най-отгоре пише: Европейски съюз, а по-долу:
Република България и всеки може да го види на личната карта или червения си паспорт. Така че всички, които са били министри в последните 15 години не са отговаряли на нормата на Конституцията от 1991 г., не е само Кирил Петков.
Без друго, в частите, в които се определят критериите за висшите държавни длъжности Конституцията нарочно е правена така, че да не става за определени хора – например Царя, което е неин стар порок. Апропо, проверяван ли е много уважаваният от 19 минути Симеон Сакскобургготски дали има само българско гражданство към лятото на 2001 г., когато стана министър – председател? Май не е.
  Ако се направи проверка на членовете дори на последния парламент, ще се види, че някои от тях – и то поне в 2 парламентарни групи, , имат депутати с различно от българското и европейското гражданство. Ние знаем и конкретни имена.
   Да, Конституционният съд е политически назначен. Такава е системата му на избор според основния закон – същата тази Конституция. Според практиката, там се пращат пред пенсия юристи, които имат заслуги пред политици, някои от които са с доста спорна репутация – професионална или в обществото.
Какво се получава заради това? Истинска подигравка със самата Конституция е например фактът, че член на КС е Филип Димитров – един от 39-имата, които стачкуваха именно против приемането на ... Конституцията през лятото на 1991 г.    Как е възможно? Ето, че е възможно и се приема за нормално.
Сега тази криво-ляво устояла на напъните за подчиняването, а с това – и унищожаването й институция, е на път да се самоубие, като се включи в предизборните кампании – защото, освен по Кирил Петков, чрез неговия казус очевидно атаката е и по президента Радев.
Председателят Борис Велчев можеше да осигури поне привидно равновесие, като не


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Кирилка 26.10.2021 14:08

    Кирил Петков е гражданин на Канада, която не е член на ЕС и сравнението не е релевантно.От вчера в медийното пространство се джиткат платени статии в подкрепа на Кирил Петков, ако е прав защо е нужно това?

  • 004 kiko 26.10.2021 10:43

    Значи сме с 27 - мо гражданство щото в ЕС сме толкова държави.Ти да видиш кво става.

  • 003 Anonimen 25.10.2021 22:58

    КС обслужва единствено несменяемите партийни върхушки! Крайно време е този партиен съд видимо да се дискредитира! Конституцията ни винаги е била нарушавана от самото й приемане та до сега! Особено по разделението на властите и по произтичането на властта пряко от народа! Един ден ще се признае официално! А ЮФ на СУ е пълен с продажници!

  • 002 Anonimen 25.10.2021 22:14

    Радев спечели срещу Цецка Цачева... Проверяваййте подробностите, защото те могат да взривят вашата позиция, с която се солидаризирам

  • 001 Anonimen 25.10.2021 15:37

    БРАТИНЬОООО,КО ША ПРАИМ СЯ??...ИТН И ВИЕ КО ША ПРАИТЕ СЯ????... Ооох,боже,божеее,всичко Мара втасала та ви остана време да се занимавате и кой,с колко гражданства е!!!!

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния