Свързани новини

24.10.2021 09:43

НАТО не е готова за равноправен диалог: Руският министър на отбраната

Видян 1580 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сигурността в Европа може да бъде само колективна, но НАТО не е готова за равноправен диалог, каза руският министър на отбраната Сергей Шойгу. По-рано НАТО договори генерален план за възпиране на Москва, включително с ядрени оръжия, предаде RT.

Германският министър на отбраната Аннегрет Крамп-Карренбауeр е един от най-активните поддръжници на новия генерален план на НАТО за противопоставяне на Русия в случай, че избухне военен конфликт между страните. Стратегията, която беше договорена в четвъртък, предвижда войските на военния алианс да се бият с руските сили в Балтийския регион и отвъд Черно море, като същевременно призовава за неконвенционална война, включително ядрени оръжия, кибератаки и космически военни технологии.

„Това е начинът за възпиране“, каза Крамп-Карренбауeр пред германското радио Deutschlandfunk по-рано тази седмица, коментирайки идеята за разполагане на ядрени оръжия във въздуха над Латвия, Литва и Естония, за да ги защити от това, което НАТО нарича „руска заплаха“. ”

„Трябва да покажем много ясно на Русия, че сме готови да използваме и такива мерки, така че това да има ранен възпиращ ефект... Това се адаптира към сегашното поведение на Русия“, настоя тя.

В събота Шойгу каза на германския си колега, че „сигурността в Европа може да бъде само колективна, без да се накърняват интересите на Русия. Но в момента НАТО е страната, която не е готова за равен диалог по този въпрос.

„На фона на призивите за военно възпиране на Русия, НАТО постоянно натрупва силите си близо до нашите граници. Германският външен министър трябва да знае доста добре как са приключили подобни действия за Германия и Европа преди това “, добави той.

Руският министър на отбраната също така припомни хаотичното изтегляне на САЩ и техните съюзници от НАТО от Афганистан през август, когато страната попадна в ръцете на талибаните. Западният план за възпиране в Афганистан завърши с „катастрофа, с която сега трябва да се справи целият свят“, каза той.

Бившият външен министър на Австрия Карин Кнайсъл каза пред RT в събота, че "няма да надценява" изявленията на Крамп-Карренбауeр. Тя е част от правителството на напускащия канцлер Ангела Меркел и е на път да напусне поста на министър. Бъдещето й в парламента може да бъде под съмнение, тъй като евакуацията на германските войски от Афганистан, която тя наблюдаваше, се оказа „провал“, посочи Кнайсcл, като ie аргументира, че Крамп-Каренбауер „вече не е силна политическа фигура“.



© Reutes / Annegret Hilse; Russia's Defence Minister Sergei Shoigu © Reuters / Mikhail Klimentyev



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 24.10.2021 21:52

    Човек осъзнава, че насилието не е единственото решение само когато муха му кацне на топките. Сун Дзу, Изкуството на войната

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.