Свързани новини

22.10.2021 14:22

Края на капитализма, транссексуалните деца, НАТО, обратния расизъм, Втората световна война, цензурата и още: за какво говори Путин във Валдай

Видян 2640 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Появата на руския президент Владимир Путин в дискусионния клуб Валдай през 2021 г. съперничи на известните му годишни пресконференции, които продължават над 3 часа. Ето някои от темите, които засегна.


Путин говори продължително на пленарната сесия в Сочи в четвъртък, като отговаря на въпроси на модератора и на публиката, както на физически присъстващите, така и по видеовръзка, предаде RT.


Руският лидер отбеляза пътуването на американския министър на отбраната Лойд Остин до Украйна по-рано през седмицата, като каза, че това може да „отвори вратата“ на Киев за присъединяване към НАТО, което „наистина представлява заплаха за Руската федерация“.


     "Утре може да се появят ракети близо до Харков, какво ще правим? Не ние поставяме нашите ракети там, а те ни пъхат своите под носа", заяви Путин.


Тези, които разбиха Афганистан, трябва да помогнат за неговото оздравяване.


"Нормализирането на ситуацията в Афганистан изисква подпомагане на възстановяването на страната", каза руският президент. Докато Русия, Китай и други страни от Шанхайската организация за сътрудничество - които са обещали помощ за Кабул - ще изпълнят своята роля, „основната отговорност за това, което се случва там, се носи от онези страни, които са воювали там 20 години“, което означава САЩ и неговите съюзници от НАТО.


„Първото нещо, което трябваше да направят, според мен, е да размразят афганистанските активи и да позволят на Афганистан да реши социални и икономически проблеми от първостепенно значение“, добави Путин, имайки предвид златните резерви и банковите сметки, които на практика бяха конфискувани от САЩ.


Чудовищна агитация за джендърството на Запад


„Онези, които рискуват да кажат, че мъже и жени все още съществуват и че това е биологичен факт, са на практика остракизирани“ на Запад, каза Путин, като нарече ситуацията „пълна фантасмагория“.


„Да не говорим за неща, които са просто чудовищни“, добави той, „като когато децата се учат от ранна възраст, че момчето може лесно да стане момиче и обратното. Всъщност те ги внушават в предполагаемия избор, за който се предполага, че е достъпен за всеки – премахвайки родителите от уравнението и принуждавайки детето да взема решения, които могат да съсипят живота му.”


     Това граничи с престъпление срещу човечеството – всичко това под прикритието за „напредък“.


Друга западна практика, която напомня на Путин за ранните съветски дни, е тласъкът за „социална справедливост“ чрез утвърдителни действия и култура на отмяна.


„Борбата с расизма е необходима и благородна кауза, но в съвременната анулираща култура “тя се превръща в обратна дискриминация, обратен расизъм“, каза Путин. „С недоволство виждаме процесът, който се развива в страни, които са свикнали да гледат на себе си като на водещи кораби на напредъка.“


     С озадачение днес виждаме практики, които Русия е оставила в далечното минало.


Какво означава "консерватизъм" в Русия


Запитан дали тези възгледи го правят консервативен, Путин цитира руския философ Николай Бердяев, който твърди, че „Консерватизмът не е нещо, което ви пречи да вървите нагоре и напред, а нещо, което ви пречи да се връщате назад и надолу към хаоса.”


Не на ревизионизма на Втората световна война


Путин каза, че Западът изглежда е решен да заличи от историята факта, че Червената армия щурмува Берлин през 1945 г., а не британците или американците. Нито пък те бяха единствените, които се опитваха да преразгледат изхода от този конфликт – турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че „съдбата на човечеството не трябва да бъде оставена на милостта на шепа страни, спечелили Втората световна война“ по-рано тази седмица по време на реч в Ангола.


„Ако премахнем правото на вето на постоянните членове, ООН ще умре в същия ден – ще се превърне в Обществото на нациите. Това просто би се превърнало в дискусионна платформа, Valdai Club 2.0 “, каза Путин.


Неравенството и кризата на капитализма


 Според Путин в някои от най-богатите страни в света има „нарастващо неравенство на материалните облаги и на възможностите в обществото“.


„Всички казват, че съществуващият модел на капитализъм, който сега е в основата на обществения ред в по -голямата част от страните, е изчерпан“, каза Путин. „Вече няма изход от плетеницата на все по-объркващи противоречия.”



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 22.10.2021 20:10

    Края на капитализма... Дрън-дрън. След като произвеждаш за да печелиш, а не да задоволяваш собствените си нужди или да разменяш,за това, което не произвеждаш, си КАПИТАЛИСТ. Папенката да вземе един тълковен речник и да си изясни понятията. Колкото до тези джендарии, педерастии, &-види, климатични притопляния и захлаждания, те са за отклонение на оФчото стадо от фундаметалния проблем - УПРАВЛЯВАТ ГО МЕНТАЛНИ ИНСУФИЦИЕНТИ.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец