Свързани новини

21.10.2021 14:32

Булгаргаз спря азерския газ - 5 пъти по-евтин от руския, губим 500 млн.лв. и вдигаме цените у нас

Видян 14252 пъти | Коментари 6
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Докато ви заблуждава, че заради интерконектора не могат да внесат азерския газ в пълен обем, ръководството на Булгаргаз, което бе назначено от ГЕРБ и ДПС и се намира под личната протекция на Румен Радев и служебното правителство, системно, упорито и умишлено саботира вноса през Неа Месемврия и Сидерокастро-Кулата. Доказателство е в намалените ангажирани капацитети за пренос, от 14 400 на 10 000 МВТч на ден, които се плащат без реално да вземаме газ.
По току - що излезли данни на азерския държавен митнически комитет, за първите девет месеца на годината, след като в края на декември по искане на Булгаргаз бяха намалени количествата газ от договорените 1 млрд. до нищожните 225 милиона кубически метра, се оказва, че реално сме взели ...... 166 милиона кубически метра!?!
Тоест, за месец септември, когато цените скочиха нагоре, вместо да неглим повече, сме купили само 16 милиона кубически метра, въпреки че средната цена на азерския е само 153 долара за хиляда кубически метра при 795 долара за руския газ. губим.

Това е не само саботаж в полза на Газпром (там доставките ни са увеличени с 52 процента). Това е престъпление, особено на фона на исканото увеличение до 106,96 лева за МВтч за месец ноември, което по всичко изглежда ще бъде значително надвишено. И ще постави хиляди фирми и потребители пред реалната възможност в центъра на пандемията/чумата да останат без работа и доходи.
Щетите се оценяват (като разлика в цените между азерския и руския газ) на над 500 милиона лева?!? Данък зависимост от Русия.
Приказките -приказки. От Евангелието на Матей : "Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители.
От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи?", пише експертът Илиян Василев.
И още нещо важно, което показва друга загуба, нанесена на българите от ръководството на Булгаргаз, описана от специалиста за шефа на Булгаргаз:
„Ако геният на газовия бизнес у нас Павлов не беше героично предоговорил с Газпром ценовата формула, сега природният газ, който внасяме от Русия, щеше да струва 21.8 евро за МВтч. В момента е 48 евро МВтч.
Хвала на такива меринджеи, вечна слава”.


Кристиян Георгиев


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 23.10.2021 06:09

    19' май се превърна в парцал като пик. Радев е виновен за азерския газ. Ай сиктир бе, Кристиян Георгиев! Кой му даде трибуна на тоя откачалник?

  • 005 Дедо Гочо 22.10.2021 10:05

    Борисов и Нинова а и прасето папкат здраво и не задават въпроси

  • 004 Норнален човек 21.10.2021 23:58

    Добре господа, но какво да направим?!?!?!?! Всички знаем в каква помийна яма живеем. Сега гледах цените за тока за бизнеса в Европа и нашите са дени от най-високите. С газа ни мачкат, с тока, с отоплението, с горивата, с корупцията, с липсата на пряка демокрация!!! Как да го спрем това??? Защо никой от наще политици не обича страната си? Защо всички, на които гласуваме доверие продават страната и бъдещето ни, и това на децата ни, за пари, който не им трябват наистина??? Защото нека да сме наясно, колко пари можеш да похарчиш в живота си??? Колко милярда ти трябват??? Никога няма да се оправим в нашата родина! Изглежда, че сме обречени вечно да бъдем рая и нечия колония! Ужасна, грозна, гротесктна картина! И си мисля, че всички върешно го усещаме и затова изчезваме като нация!

  • 003 Госпожи и господа журналисти от 19min.bg, 21.10.2021 19:19

    Госпожи и господа журналисти от 19min.bg, Бруталните хакерски атаки срещу Труд, Пик и АФЕРА, стартирали от 7 октомври т.г., продължават без прекъсване. Междувременно, източници на Труд, Пик и АФЕРА, базирани по високите етажи на Властта и службите, им довериха, че нишката към атаките срещу медиите, които бяха подложени и в момента са подложени на хакерски удари, води към Радев и Кръга му. Проявете солидарност с колегите си! Утре ще сте вие...

  • 002 Умно-красив западен гей 21.10.2021 17:32

    Български учени установили, че гладуването и мизерията при месното туземно население на Булгаристан, помага както за нормализиране на теглото, така и за приобщаване към умно-красивите западни гейове, за да станем супермен гейове или негри мускетари, инфектирани от вируса на демокрация, така и за изплащане на ипотеката - изберете сами !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Важно е да останете отворени за нови идеи

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и