Свързани новини

20.10.2021 20:10

Новият по-заразен щам Делта + на 180 км от България

Видян 4709 пъти | Коментари 9
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият по-заразен щам на коронавируса Делта AY.4.2, за краткост наричан Делта плюс е съвсем близо до България. Момче на 11 години от Молдова, на 180 км от Силистра, е идентифицирано като негов приносител от израелските здравни власти още на летището, които го докладваха за света.
По-рано британските учени алармираха, че новият вариант е и на Острова, като изследванията показват, че е 10-15% по-заразен от Делта. Т.нар. индийски щам на коронавируса вече има 56 мутации и тази е най-опасната.
Тя е и най-острата на коронавирус19 изобщо, свидетелства проф. Франсоа Баллу - директор на института по инфекциозни болести, епидемиология, микробиология и генетика на Юнивърсити Колидж Лондон, на снимката.

Според него засега малко случаи са установени в САЩ, в Дания, както и във Великобритания, където изглежда най-разпространен. В момента той ангажира около 2% от случаите, но бързото му разпространение може да доведе до нова вълнА на К19. Израелските и английските учени твърдят, че според първоначалните изследвания действащите в момента ваксини - РНК и традиционни, осигуряват защита срещу този вид зараза, който медиите навън за краткост наричат Делта +.


Кирил Пламенов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 009 Anonimen 22.10.2021 07:51

    И без новия щам пак си мрем.Живеем лошо, некачествено и бедно. Българите сме доверчиви , неосъзнати и май тъпички.

  • 008 Anonimen 21.10.2021 22:41

    "Тетануса и ТБЦ-то са друга работа." защото се причиняват от бактерии,бактериите можеш да ги млатиш с антибиотици, все някой антибиотик или комбинация ще свърши работа. Вирусите влязат ли в нас, никога не излизат - или имунната система ги преборва или те нея.

  • 007 Anonimen 21.10.2021 22:12

    007, аз САМО веднъж боледувах от грип,тежък,3-4 дена, преди около 20г и повече не ме е хващал.Тетануса и ТБЦ-то са друга работа. Този вирус Ковид може да се предава чрез аерозоли, съответно чрез ръсене свише от военна, селскостопанска, дори и гражданска авиация, която не рядко също се ползва и за военни цели. Ами, че ние можем да бъдем ръсени с тази манна небесна в нам-колко-си щамове и да се ваксини-и-раме....като израелтяните за 4-ти път и again and again пак да боледуваме Аз го изкарах два пъти, вторият път в комбинация с Лайм, 2 в 1. Лайм хващам за втори път. Е, човек трябва да е пълен идиот за да не се сети, че това е по програмата Insect Allies на DARPA. Не забравяйте, пролетта предупреждаваха, че можем да хванем Ковид от... козите!? Аз кози нямам, но обичам да скитам в дивата природа...

  • 006 Петър Павлов до Anonimen 003 21.10.2021 17:30

    003, ти луд ли си - всяка година се прави противогрипна ваксина, има и още много периодични - ето сега джипито ме вика за ваксина против тетанус. Що за тъпотии пишеш. Аман от дървени философи

  • 005 Anonimen 21.10.2021 15:11

    с ЩАМОВЕ И БЕЗ ЩАМОВЕ ЩЕ НИ ВИДЯТ СМЕТКАТА

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и