Свързани новини

20.10.2021 17:43

2-ри сме по соцносталгия

Видян 1746 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България с 88% соцносталгици заема второ място по тежнения към комунистическото минало според изследване на opendemocracy, INSCOP и Gallup. Пред нас изненадващо е Унгария, където обаче вероятно възраждането на увлечението по здравата ръка е и логично предвид вечното премиерстване на Орбан. След нас е най-бедната от бившите съветски еврорепублики Молдова с 83%, зад която идва съседката ни Сърбия с 81%, друга бивша част от Югославия – Босна и Херцеговина със 77% и устремилата се към НАТО Украйна със 75%. В Русия процентът е 60. На обратния полюс очаквано най-малко соцносталгия изпитват в Словения, най-богатата в Източна Европа, но процентът 41% не е малък. Изненадващо само 44% жалещи по комунизма бележи Македония, с 1 на сто по-малко от комшийска Румъния, а с 47% Полша е четвърта отзад – напред.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 народен съд 21.10.2021 09:42

    Такова безнаказано крадене и ограбване на собствения си народ и държава до степен на геноцид през соца би било приравнено на държавен преврат. В България най-простите и най-престъпните завладяха държавата, управляват я и направо я фалираха като изтребиха и народа, оставяйки го без здравеопазване, образование и социални дейности съвсем умишлено в името на собственото си благополучие и обогатяване

  • 001 Anonimen 20.10.2021 20:21

    Най социалистическите държави в Европа са Дания, до скоро Швеция, Норвегия, Финландия, и може би Япония.Напоследък, китайците се опитват да бъдат социални. Останалите имитират социализъм. Държави, които НЕ СА МЕРИТОКРАТИЧНИ, не могат да бъдат социални, защото няма ОТ КЪДЕ ДА ВЗЕМЕШ ЗА ДА ДАДЕШ НА СОЦИАЛНО ПО-СЛАБИЯ ако не се работи с ум и всеки не прави това, което може.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е