Свързани новини

20.10.2021 18:00

Разцепване на БСП заради К19 сертификатите

Видян 5100 пъти | Коментари 6
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Противоположни позиции за коронамерките разделиха върхушката на Левицата. Изпълнителното бюро (ИБ) на  БСП излезе искане за оставката на здравния министър Стойчо Кацаров заради въвеждането на зелен сертификат за извършване на някои дейности на закрито от четвъртък. Други ключови фигури от Столетницата обаче подкрепиха действията на здравните власти.
"Министър Кацаров не е в състояние да се справи с кризата, която се задълбочава. Очакваме да подаде оставка", написа лидерът на партията Корнелия Нинова, която кара втори път коронавирус в момента, във Фейсбук, позовавайки се на решение на ИБ. В него се казва, че ваксинирането е доброволен акт. Въвеждането от служебния кабинет на "зелен сертификат" по този необмислен начин е неприемливо и неработещо", коментира соцлидерът. По думите ѝ тези мерки се прилагат в европейски държави, където висок процент от населението е ваксинирано, но е неприложимо за България. Всъщност ЗС се прилага във всички страни от ЕС, а най-големите му пропагандатори са управляващите социалисти в Германия, Италия, Испания и др. Напомняме, че миналата седмица бе обявено, че самата Нинова за втори път е заразена с Covid-19 и веднага ѝ бе осигурено място за наблюдение във ВМА.
Припомняме също, че ИБ на БСП до голяма степен се състои от лица от третата възраст, които са в най-рисковата група по отношение на коронавирусната инфекция. Това например са проф. д-р Радослав Гайдарски - екс здравен министър, ген. Бриго Аспарухов, Асен Гагаузов, Александър Гочев, Владимир Москов, Генадий Събков, Боян Ангелов и др.
От друга страна,  електоратът на БСП също се състои предимно от най-рисковата категория хора - пенсионерите. В тази връзка е ясно, че голяма част от привържениците на Столетницата не


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 20.10.2021 19:20

    Страхливите имбецили да се затварят по къщите си сами ,така ще са сигурни за животеца си (уж) и дане пречат на останалите! ХОРА НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ЖЕЛАЕЩИТЕ КОВИД ДИКТАТУРА! ТЯ ЛЕСНО ЩЕ ПРЕРАСНЕ ВЪВ ВСЯКАКВА ДРУГА!

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци