Свързани новини

18.10.2021 15:33

Енергийната криза е в наследството от ГЕРБ: Радев

Видян 689 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Да не се политизира въпросът с високите цени на тока за бизнеса”,  призова на кръгла маса в резиденция Бояна президентът Румен Радев. На нея присъстваха освен премиерът и ресорният министър на енергетиката, така и шефовете на БЕХ и КЕВР, на редица държавни енергийни дружества, синдикати и кметове.


„Този въпрос го политизират хората, по време на чието управление не бе направено нищо. Говориха едно пред работниците в мините и ТЕЦ-овете, а направиха съвсем друго. Не приеха навреме механизма за капацитет, като за разлика от Полша, която след 2025 г. ще получава подкрепа за своите централи, ние няма да получим, понеже си я договори. Провалиха се в приемането на плана Енергетика-климат, в края на 2020 г. приеха една псевдолиберализация",  изброи държавният глава по адрес на бившите управляващи.


Малко преди това  на пресконференция темата за високата цена на тока бе подхваната от бившия премиер Бойко Борисов, който обвини Радев в лъжа, като по думите му във внесения план за възстановяване било записано, че не от 2038 г., а още от 2026 г. всички въглищни централи щели да затворят.


От своя страна Радев отрече това, като заяви, че ще се инвестира в технологии, улавящи вредните газове от централите. Паралелно с работата на ТЕЦ-овете държавата  ще инвестира в нови модерни технологии за производство на ток. Той подчерта за пореден път, че настоява Маришкият басейн да остане енергийното сърце на България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 18.10.2021 15:43

    Да не се политизира, че ГЕРБ засега са единствено виновни, но утре ? !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и