Свързани новини

18.10.2021 14:36

Още 20% за парно заради скок на газ, неплащан от Топлофикация

Видян 3145 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Топлофикация – София хем иска 20% скок на цените на парното, хем го оправдава със скока на котировките на газа, хем признава, че не си плаща и не смята да си плаща за същия този газ, т.е. работи със 100% печалба, понеже не поема основния си разход. Това е абсурдът, който бе заявен от екрана на бТВ от изпълнителния директор Александър Александров. Той призна, че Топлофикация - София дължи над 130 млн. лв. на Булгаргаз – без да спомене, че това са само последните текущи задължения от общо 1 милиард лева, и не може да ги погаси в срока до 25 октомври. Не се разбира какво се случва при това положение с приходите на дружеството, което не прави основния си разход, както и с онези поне 21 млн.лв., които надвзе от потребителите миналия сезон по официални данни, които се прибавят към над 90 млн.лв., които спести от намаления с 40% газ през 2020 г. Не става ясно също какво се случи с 95 млн.лв., с лихвите 170 млн.лв., които останаха в КТБ при фалита на банката, защо като един от най-големите кредитори Топлофикация не е получила по право парите си от събраните от синдиците вземания на КТБ, които след това се преразпределят от най-големите към по-малките й „спонсори”. Не става ясно и къде отиват приходите от растящите цени на тока от когенерацията Топлофикация, който без друго не се продава евтино.
Както се вижда сборът на четирите е предостатъчен не само за заплащане на дължимото към Булгаргаз, но и за осигуряване на „възглавница”, която да позволи по-мек или никакъв ръст на цените през новия сезон.
Освен това не стана ясно защо Топлофикация само веднъж купи газ от алтернативен източник, а не се снабдява приоритетно примерно с 2 пъти по-евтиния азерски газ, от който България използва само 23% от договореното.
Въпреки че дружеството, както е известно, е общинско, директорът незнайно


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тодор 20.10.2021 17:36

    Новите цени на тока, парното и газта трябва да се причислят към нещата, които престъпник като олигарха Иво Прокопиев е направил срещу България! За да има своите ВЕЦ-ове и да печели, сега българите ще му плащаме сметката на Прокопиев!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!