Свързани новини

18.10.2021 09:34

ЦИК остави ДБ без поне 1 листа

Видян 2309 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Без регистрирани кандидат-депутати остана една от парламентарно представените партии в последното НС. Демократична България изгуби листата си в Стара Загора, след като ЦИК потвърди решението на Районната избирателна комисия по казуса.
Формалният повод е, че от формацията са представили документи без ръчни подписи, а само със сигнатури на електронен подпис. В изборния кодекс не е посочено използването на електронен подпис, аргументираха отказа си РИК-Стара Загора. Въпросът беше повдигнат по предложение на члена на ЦИК от ГЕРБ Красимир Ципов. Решението за проверката беше подкрепено и от останалите членове на комисията, които са избраници на БСП, ИТН и ИБГНИ, като само представителите на ДБ не се съгласиха.
Така привържениците на формацията в Стара Загора и областта може и да нямат възможност да гласуват за предпочитаната от тях политическа сила. Напомняме, че според социолозите ДБ има поне 10% електорална подкрепа.
От обединението вече внесоха жалба срещу постановения отказ за регистрация. На заседанието на ЦИК докладчикът по казуса Камелия Стоянова обаче определи като резонни дадените от РИК указания в хода на процедурата по регистрация на листата с кандидати. В хода на дискусията Цветозар Томов от ДБ оспори мотивите, с които


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.