Свързани новини

18.10.2021 09:23

Готвят ни избори и през март

Видян 5474 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Пак няма да направят правителство”, коментира ситуацията с очакваните резултати на изборите на 14 ноември лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Дни преди него Тошко Йорданов, който движи партията на Слави Трифонов – Има такъв народ, изказа предположение, че вотът след по-малко от месец няма да бъде последен от серията, започнала на 4 април.
От месеци ДПС работи по план Б за нови избори в началото на идната година и представители от парламентарната група на Движението дори не крият това, а смятат подобен сценарий за най-реалистичен.
В служебния кабинет също има очакване, че започналият работа още на 12 май екип може да управлява не само до Коледа, но и до Първа пролет, предвид актуалната ситуация в страната.
Това устройва партиите, в това число и на статуквото, тъй като се очаква инфлационният натиск върху всички стоки да продължава поне до декември включително заради ръстове на цената на петрола до 100 долара за барел, на електричеството поне с още 15% на свободния пазар, а газът едва ли ще падне под 900-1000 долара за 1000 кубика, дори да тръгне Северен поток 2.
Календарът на План Б – избори през март изглежда горе – долу така:
14 ноември
– парламентарен и президентски вот
Края на ноември
– събиране на новото Народно събрание, което от Ден Първи да започне работа по държавния бюджет 2022, който трябва да бъде внесен от служебното правителство
Декември
– завъртане на рулетката за мандат на нов кабинет:
ГЕРБ, който се очертава като водеща сила, ако няма катаклизми тип Магнитски 2 и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 19.10.2021 12:42

    Това вече ще означава, че корупцията и мафията са пуснали дълбоки и здрави корени и няма лесно да се откажат от кражбите на милиарди, въпреки, че народа си отива. Ще трябва обща обединена съпротива на останалото от геноцида им население срещу тези алчни и нечовешки изроди. Такива престъпления срещу хората, такива огромни и ненаказани кражби не е нормално в ЕС държава и то в 21 век

  • 001 Anonimen 18.10.2021 12:47

    Сега се светнах от къде синът на простото ченге, но ДС е взел парите за да купи 200дка земя. Има една програма от правителството на Герб за лозарство, по която са отпуснати, цитирам по памет около 500млн. Мутрето ще прибере ако не милион поне 500К, ще изсече дървата, много са и ще ги продаде. А лози ще засее, колкото засяха тикви онези по европейската програма за тиквите. Тази програма трябва да се разчепка от служебното правителство.В най-бедната държава, в икономическа и политическа криза да се хвърлят милиони е непростимо.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв