Свързани новини

17.10.2021 10:02

Кацна от Космоса 1-вият киноекип, летял 12 дни (Видео)

Видян 1922 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Капсулата с руската актриса Юлия Пересилд и режисьора Клим Шипенко, първите хора, които проведоха снимки за филм в Космоса, успешно се приземи.  Красавицата не можеше да ходи след кацането и я пренасяха, а режисьорът и оператор се чувстваше много повече във форма. Двамата разказаха, че времето в Космоса е прелетяло като миг, въпреки че, напук на предписания на лекарите да не пестят от сън, те почти не са спали. Освен това са заснели „120%” от планираното по сценария и плана на игралния филм, който правят. Космонавтите, които участват като актьори, малко се притеснявали, но се справили със задачата. А зрителите в страната им и по целия свят ще могат да видят първата космическа продукция в рамките на година. Това пък бе обявено от шефа на Първи канал на руската телевизия Константин Ернст, който заедно с ръководителя на Роскосмос Дмитрий Рогозин стои зад проекта Предизвикателство за политането на първия киноекип в извънземното пространство.

Космическият кораб Союз МС-18, пилотиран от космонавта Олег Новицки, е доставил него и двамата членове на новаторския филмов екипаж обратно от Международната космическа станция (МКС).

Капсулата отново влезе в атмосферата и се спусна с парашут в отдалечен район на казахстанската степ. След кратка почивка космическите гости прелетяха със самолет до казахската столица, а оттам се прибират в Москва.

Спасителите помогнаха на триото да излезе от капсулата. Тримата герои бяха подложени на медицински преглед, преди да бъдат превозени от Казахстан до Московска област. Пресконференция с екипажа на Союз МС-19 е насрочена за вторник, но много журналисти вече взеха интервюта от екипажа.

„Имахме добро кацане. Всичко се случи по рутинен начин“, каза Пересилд пред руския Първи канал след завръщането си на Земята.

Актрисата обаче призна, че се чувства „малко тъжна“, защото: „12 дни първоначално изглеждаха много, но когато всичко приключи, не исках да се сбогувам“.

Тя също похвали Новицки, описвайки космонавта като „страхотен“ и каза, че „нищо не е страшно“, когато той е наоколо.

ВИЖ ВИДЕО ТУК!
 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв