Свързани новини

15.10.2021 13:46

При регистрирани около 6000 таксита в София да работят едва 4000

Видян 1328 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Намалелите приходи от каране на такси в София са накарали много шофьори да се откажат от тази работа, в резултат има недостиг на таксита, а спасението е ново повишаване на цените, показва репортаж на Би Ти Ви.


Председателят на съюз "Такси" Кирил Ризов казва, че заради намалялата работа покрай пандемията и скока на цените на горивата средно на ден едно такси изкарва 80 лева при разходи за 90 лева. Това е и причината при регистрирани около 6000 таксита в София да работят едва 4000.


За Ризов решението е вдигане на цените, заявка за което е направена в Столичния общински съвет. Таксиметровият бранш иска 50% по-високи тарифи, но очакванията са, че поскъпването по-скоро ще е с около 30 на сто.


Таксиметровите компании настояват и за антикризисни мерки - 100 лева месечна помощ за всеки регистриран шофьор при шоково увеличение на цените на горивата и намаляване на данъка, който се плаща в общината. Фирмите от бранша искат също повече акции срещу незаконни превози, най-вече на тези, извършвани през приложението "Максим". Само през миналата седмица имаше две такива проверки, при които обаче бяха хванати едва петима нарушители.


Последното увеличение на цената на таксиметровите превози беше през март тази година, като първоначалната такса скочи повече от двойно. Тогава таксиметровите шофьори обясниха, че това е първо пипане на цените от 9 години насам.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион