Свързани новини

15.10.2021 11:14

Защо Булгаргаз не ще евтин газ?

Видян 13220 пъти | Коментари 3
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Булгаргаз иска 32% увеличение на цената на природния газ от ноември, а също така и заплашва Топлофикация, че ще спре подаването на гориво заради огромни задължения. В същото време дали поради липса на знания или нарочно, с цел предизборна пропаганда, дружеството не си мърда пръста, за да осигури значително по-евтина (с над 50%) суровина по договора с Азербайджан.

Какво се получава? Имаме право на 1 млрд м3 газ годишно от кавказката държава. Това е една трета от потреблението ни. Договорът е на цена, обвързана с петрола, и точно в момента това ни е адски изгодно. Техническа възможност за внос има през Кулата, нищо че управляващите се оправдават с това, че интерконектора не е построен. По моя информация азерите са готови да осигурят количествата, стига да им бъдат поискани.

Това може да намали крайната цена за клиентите на Булгаргаз с близо 20 процента. Компанията обаче не го прави, като внася само четвърт от договорените количества. Азерите не се натискат, в крайна сметка ако ние не им искаме договорения газ, те могат да го продават на двойна (пазарна) цена на Италия. И това правят.

Има две причини ръководството на Булгаргаз да не гледа собствения и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 15.10.2021 19:08

    Как така газ от Азерите,нали трябва да купуваме САМО руски.И тройно да го увеличат ,пак руски.ПРОДАЖНИЦИ!!Аман от тази русия!

  • 002 Anonimen 15.10.2021 18:20

    Слугите на Триморския синергичен ренегат Радев провеждат отново хакерска атака срещу АФЕРА, с неоценимата помощ на Портиерът на КОЗЯК. Да се готви?

  • 001 До боклуците от безвремието в Булгаристан 15.10.2021 11:35

    В този разграден двор наречен Булгаристан, всичко е възможно !!! А за "управленците" на Булгаргаз, а и като цяла на всички управляващи още от времето на човекът на кмета Софиянски, Филипов, винаги ще е късно, за машината на доктор Гилотен !!! Защото принципът на управлението в кочината е: КУЧЕ ВЛАЧИ ДИРЯ НЯМА !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху