Свързани новини

14.10.2021 16:25

Седесар от ГЕРБ сравни Калоян Паргов с Георги Димитров

Видян 1348 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пореден рунд от отколешната борба между комунисти и антикомунисти и фашисти и антифашисти в България се разигра на територията на Столичния общински съвет на сесията днес.


В словесната битка седесарят от ГЕРБ Борислав Бориславов атакува лидера на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов с познатите "десни" опорки и в беса си дори го сравни с легендарния комунистически ръководител Георги Димитров.


Повод за сблъсъка беше несретният опит на управляващите, уж десни, да преименуват Детска градина №1 в район "Възраждане" от "Мара Петлякова" на "Червената шапчица".


Мара Петлякова е героиня от антифашистката съпротива по време на Втората световна война. Логично общинските съветници от "БСП за България" се възпротивиха на тази промяна, идваща, уж случайно, на старта на предизборната кампания за вота "2 в 1" на 14-ти ноември за президент и парламент.


В началото на сесията Калоян Паргов дори прочете позиция на групата на БСП в СОС, в която цитира Резолюция на Европейския парламент от 25 октомври 2018 година относно нарастването на неофашисткото насилие на Стария континент. В нея ЕС насърчава държавите членки да поощряват чрез официалната култура опознаването на общата ни история, включително зверствата през Втората световна война, като например Холокоста, и системната дехуманизация на жертвите в течение на редица години.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и