Свързани новини

13.10.2021 13:12

Русия разположи първите С-500 да пазят Москва

Видян 1348 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първият бригаден комплект от най-новата серийна зенитно-ракетна система (ЗРС) С-500 „Прометей“ беше доставен на войските на 15-та армия от специалните сили на Военно-космическите сили (ВКС) на Русия, обхващаща Москва и Централния индустриален район, предава ТАСС.


„Първият бригаден комплект от системи за противовъздушна отбрана С-500 постъпи на въоръжение в частта, която носи бойно дежурство по защита и отбрана на въздушно-космическото пространство над столицата на страната“, каза източник, близък до военното ведомство на 13 октомври.


Той не уточни състава на съединението и датата на предаването му.


Източникът каза пред ТАСС, че втората бригада С-500 ще бъде предадена на войските през първата половина на 2022 г., като добави, че това е „многогодишен договор“.


Зенитно-ракетната система С-500 „Прометей“, произведена от концерна „Алмаз-Антей“, е предназначена да поразява всички налични и перспективни космически оръжия за атака на потенциален противник във всички диапазони на височини и скорости. Обучението на специалисти за работа с нея се провежда от 2017 г. С-500 ще замени системата за противовъздушна отбрана С-400 „Триумф“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп