Свързани новини

13.10.2021 09:34

ГЕРБ ще се опита да състави коалиционно правителство: Биков

Видян 1285 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


ГЕРБ ще се опита да състави кабинет след изборите на 14-и ноември. Това заяви Тома Биков в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия. „Ние се опитахме и на 4 април. Опитахме да водим ефективни преговори, тогава „Демократична България” и „Има такъв народ” отказаха изобщо да говорят с нас”, припомни Биков. Депутатът в 46-ото Народно събрание добави, че ГЕРБ няма да поставя червени линии с когото и да е, защото това би било грешка. „Това не означава, че ще влезем в коалиция с ДПС. Но означава, че ние сме готови да водим разговори, преговори с всички сили в следващото Народно събрание, независимо от това дали ще са в опозиция или управление”, посочи той.



Тома Биков коментира последните данни за електоралните нагласи от проучване на „Алфа Рисърч”, според което ГЕРБ ще бъде първа политическа сила в Народното събрание. „Тези данни са моментна снимка, те не са изборен резултат. Ако имаме такъв тип разлика, ще се опитаме да съставим коалиционно правителство. При такава разлика, въпреки че тя не е малка, очевидно няма да имаме пълно мнозинство”, уточни представителят на ГЕРБ.
Той обясни, че в момента няма как да даде конкретен отговор с кои партии може да се случи коалиционното правителство. „Това проучване показва една тенденция - срив на партиите, които отказаха да поемат отговорност. И запазване на позициите на онези формации, които имаха готовност да влязат в управлението. Това трябва да бъде поучително за поставящите червени линии”, смята Биков.

Депутатът в 46-ото Народно събрание добави, че ГЕРБ няма да поставя червени линии с когото и да е, защото това би било грешка. „Това не означава, че ще влезем в коалиция с ДПС. Но означава, че ние сме готови да водим разговори, преговори с всички сили в следващото Народно събрание, независимо от това дали ще са в опозиция или управление”, посочи той.

Пакетирането на ГЕРБ с ДПС Биков отдава на пропагандни тези на опонентите на партията. „Тези пропагандни тези доведоха до това, че те самите не успяха да съставят правителство и се намират в ситуация на изолация и определена токсичност”, каза още политикът.

Тома Биков разкритикува и служебното правителство. Според него кабинетът на Стефан Янев е безпомощен. „Никой сега не взема 60/40. Забавиха Плана за възстановяване. В момента 85% е планът, който беше подготвен от нас, и 15% някакви промени от типа да махнем проекти за уличното осветление”, добави той.

Коментар дойде за назначението на бившия главен секретар на МВР Ивайло Иванов в структурите на Столичната община и полицейското насилие по време на протестите. „Иванов е според мен изключително добър професионалист. В никакъв случай, категорично наш вътрешен министър или главен секретар не е давал заповед да бъдат бити журналисти или мирно протестиращи. Да, може би, полицаи са си изтървали нервите, да, може би, някои умишлено са набили някого, но това не е по заповед на вътрешния министър”, категоричен е Биков.

 
 

 

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 ИСТИНАТА 13.10.2021 15:47

    Но,"другарю-господин" Биков,Вие не РАЗБРАХТЕ ли,че НИКОЙ НЕ Ви ИСКА,НИКОЙ не ЖЕЛАЕ да РАБОТИ с ОПГ "герб"?! А,защо е така ли? Ако и това НЕ Сте РАЗБРАЛИ,то извинявайте,но ОТИДЕТЕ на ДОКТОР?!

  • 003 Anonimen 13.10.2021 12:33

    Да гласуваш за ГЕРБ е престъпление по причина, че България затъва в мизерия и бедност, защото огромната част от народа е ТЪП ! Вчера българският народ се появи и в испанската преса, която с голямо учудване заяви, че никъде по света няма да се намери народ при който уличена партия в корупция и кражби начело на която стои мафиот заснет с пачки евро, кюлчета злато и пистолет в спалнята си, според социологическите проучвания да води с чувствителна преднина в проценти пред останалите партии ! Тъпотията на този народ е изтрила от съзнанието му чувството за СРАМ и ДОСТОЙНСТВО, срам от грешен изборен вот, срам от простотия, срам от мнението на света, че ни нарисуваха като КЕНЕФ, че ни оприличават на СТАДО ОВЦЕ, срам пред Ботев, Левски и останалите български герои доказали, че да си БЪЛГАРИН е нещо велико, срам от лазенето и навеждането пред мафиоти и измамници, срам от БЪЛГАРЩИНАТА,срам от затриването на нацията и езикът ни, който се слави като език НАЙ-ЯСЕН И ТОЧЕН в света, а вкарваме чуждици ненужни и неясни за да докажем, че сме ОВЦЕ и нямаме нито достойнство нито морал за да съществуваме ! СРАМНО Е, ЧЕ СМЕ ОВЧЕ ПЛЕМЕ ! И с кого ще правите правителство бе курво, с БСП, ДПС и ИТН, тези които ви помогнаха в две предходни НС и саботираха съставянето на редовно правителство и омаскариха СЛУЖЕБНОТО ??? КРЕТЕНИ ГЕРБЕРСКИ !

  • 002 Anonimen 13.10.2021 10:11

    Този смешник и комедиант Биков с дипломката от ЮЗУ за артист не можа да се реализира като такъв на културната сцена, но успя като артист на политическия терен под крилото на мутрата и разбойник Борисов, ограбил държавата и народа и очакващ справедливо наказание от суверена

  • 001 Anonimen 13.10.2021 10:01

    язък скок на бедността в България за 10 г. Видян 762 пъти | Коментари 2 Гласували 1 рейтинг: 5.0000 намаляло с 590 000 души, отчете министърът. В категорията риск от бедност през 2020 г. са попадали 2,2 млн. от българите. Най-много те са били във възрастовата група над 65 г. и при децата до 18 г. През 2019 г. под чертата у нас са били 22,6 на сто или 1,586 млн. души. Напомняме, че Министерството на труда и социалната политика предложи линията на бедност да нарасне до 413 лева през 2022 г. През м.г. чертата беше 369 лева. Увеличението за 2022 г. е почти 12%, или с 44 лева, на годишна база. Като цел за следващите 10 г. в стратегията е записано, че делът на хората в оскъдица над 65 г. трябва да се стопи с 10 на сто и от сегашните близо 35 да достигне 25 % . В документа са заложени следните цели: към края на 2030 г. средната пенсия да достигне 677 лв. при 412 лв. през т.г., а минималната за стаж и възраст да е 428 лв. при 250 лв. през т.г.. Втора важна цел е намаляването на бедността сред децата. Затова догодина е заложено изплащането на универсални детски добавки за всички деца без оглед на доходите в семейството, като се завишават размерите на помощите.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец