Свързани новини

12.10.2021 16:50

$315 млн. направи шефката на Конгреса от търговия с информация за Тесла, Майкрософт, Виза

Видян 2079 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Състоянието на Нанси Пелоси – отдавна преминалата пенсионна възраст шефка на американския Конгрес – долната камара на парламента на САЩ, от 22 януари до 22 септември е скочило близо 3 пъти: от 120 000 000 долара на зашеметяващите 315 000 000 долара. Това е необяснимо при скромната на фона на тези числа 193 400 долара годишна заплата. Официалното обяснение е невероятно успешна търговия с акции на най-големите американски компании, но доходът й не позволява подобни покупки, също и този на мъжа й.
Разследванията на щатските медии показаха колко лесно й се е получило всичко. Тя се оказва основен лобист за огромната държавна поръчка на Майкрософт, спряна при Тръмп. С вътрешната информация, която е имала за предстоящото отпушване на многомилиардния договор и последващото лесно прогнозируемо вдигане на акциите, тя е закупила овреме книжа на компанията – неясно с какви точно пари. При обявяването на контракта, за който е работила с екскомпанията на Бил Гейтс, близка до нейната Демократическа партия, тя е направила доста милиони печалба. За легалните играчи на борсата, направили печалба от вътрешна информация, законът предвижда и затвор. На Нанси обаче никой не търси сметка.
По подобен начин тя е подходила в случай с Виза миналата година, а тази е подкрепила с цел обогатяване „по втория начин” и Тесла. Все е била наясно, че лобирането й ще доведе до ръст или направо скок на акциите им, които тя или съпругът й са закупували в навечерието на бума, а после са запазвали или са кеширали печалбата от тях – винаги в огромни размери.


Кристиян Георгиев



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби