Свързани новини

12.10.2021 15:40

Няма неплатени заплати на пътни строители

Видян 9949 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма работници в протестиращите пътностроителни фирми, които не са получавали заплатите си. Това се разбра в началото на срещата между регионалния министър Виолета Комитова и представители на работодателската Браншова камара Пътища, предаде news.bg. Разкрити, „протестиращите” пък отказаха по-нататъшни разговори с Комитова, като искаха диалог само и единствено с премиера Стефан Янев.
„Доколкото разбирам няма работници без заплати. За какво точно е протестът, тъй като разбрахме, че не е заради заплати?", попита министърът.
Водачите на протеста, двама от които обвиняеми за злоупотреби с държавни средства в огромен размер, получилите 70% аванс и свършили 4% от работата фирми, основно от обръчите на ДПС, се отдадоха на неловка защита: "Камара Пътища не е синдикална организация, а официално признатата работодателска организация и като такива протестираме, за да може държавата да изпълни ангажиментите си към фирмите.
Никой от нас не е твърдял, че това е синдикален протест, за да питате получавали ли са заплати работниците", заяви председателят на камарата Стефан Чайков.
Твърдението му е нелепо, тъй като от миналата седмица работници масово бяха пускани да говорят пред медиите, че не са получавали заплати от месеци и министърът го отбеляза.
След това босовете си признаха, че действително хората са получавали трудовите си възнаграждения, но с цената на това работодателите им да потъват
в дългове към банки. А целта на протеста била единствено това държавата да изплати натрупаните задължения от около 1 милиард към бранша.
Това също е лъжа, защото получилата най-много пари фирма – 700 млн. за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 чекмеджета 13.10.2021 12:59

    Да видят избирателите на Мутрата и всички оцелели от хунтата му българи, къде са отивали милиардите за повишаване на стандарта и съживяване на икономиката.

  • 003 Anonimen 12.10.2021 19:01

    Ще отлетиш, Чайков! Още не го знаеш!

  • 002 Anonimen 12.10.2021 17:05

    Тиквата плати от шкафчето на организаторите на протеста и днес говори за манипулация, какъв банкянски ТЪПАК ? А тези протестиращи са просто едни глупаци !

  • 001 До боклуците от безвремието в Булгаристан 12.10.2021 16:22

    Водачите на протеста, двама от които са обвиняеми за злоупотреби с държавни средства в огромен размер, а получилите 70% аванс и свършили 4% от работата фирми, основно са от обръчите на ДПС !!! Защото в този разграден двор наречен Булгаристан, всичко е възможно !!!

RSS

Най-нови

Кан вади 97-г. 7-часов филм за Наполеон

Кан вади 97-г. 7-часов филм за Наполеон

Легенда, позната на киноманите по цял ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и