Свързани новини

12.10.2021 09:47

Може да се окаже, че Петков никога не е бил министър : Даниел Вълчев

Видян 1580 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Производството по казуса с двойното гражданство на Кирил Петков трябва да продължи. Това мнение изрази в предаването „Здравей, България” Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет в Софийския университет.


„След решение номер 3 на КС от миналата година, става ясно, че когато един указ на президента бъде обявен за противоконституционен, тази противоконституционност го засяга не занапред, а се връща назад, от момента на неговото издаване. Правен интерес още има. Ако бъде обявен за противоконституционен указът на президента, макар и частично – в частта за назначаването на това лице, това означава, че той никога не е бил министър”, заяви Вълчев.  


Уточнявайки, че не е виждал документите, а само публикуваното в медиите, Вълчев обясни, че от това, което е видял става ясно, че до 20 август Петков е бил и канадски гражданин.


Ако КС обяви указа на президента за частично противоконституционен, това няма да засегне директно издадените от Петков като министър актове.


„При положение, че никога не е бил министър, ако бъде постановено такова решение, това означава, че различни лица може да искат да атакуват неговите актове”, обясни Вълчев.


Той обаче допуска, че тези актове ще бъдат „санирани” от настоящия министър.


„Президентът Радев по всяка вероятност не е знаел за това. Не допускам, че български президент може да подпише указ, видимо противоконституционен, ако е знаел за това. Най-вероятно кандидатът е подписал декларация с невярно съдържание и той се е предоверил”, коментира Вълчев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 12.10.2021 11:05

    В България всички некадърници минали през някакво министерство заемат декански позиции в университети и започват да пречат на кадърните в стремежът им да оправят България ! Този е типичният пример за идиот в убиверситет, както и Герджиков и Илиев и още десетки кретени с титли в университетите и после се чудим защо никъде не признават българското висше, ами когато кретен ти дава дипломата разбира се, че никой няма да я признае !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на