Свързани новини

11.10.2021 15:47

Детските градини и училищата в София няма да бъдат затваряни: Фандъкова

Видян 662 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Детските градини и училищата в София няма да бъдат затваряни – това е предложението на софийския оперативен щаб, което ще изпратим до министъра на здравеопазването и областния щаб, които имат правомощия да въвеждат мерки на територията на общината”, съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова.
„232 са карантинираните паралелки в училищата, което е под 4% от всички, а в детските градини процентът е малко над 1% с 23 групи под карантина. Данните позволяват да продължи досегашната организация на работа – с карантиниране при положителни случаи или въвеждане на ротационен режим на работа на отделни училища, при достигане на определените условия”, разказа още кметът.
„Изключително тревожна е информацията за закъсняване на заплащането на лекари и персонал от КОВИД-отделенията с повече от 2 месеца. Столичната община ще изпрати сигнал до Националната здравно-осигурителна каса за предприемане на незабавни мерки за изплащане на възнагражденията на медицинския персонал. Очаквано напрежението сред лекарите е много голямо и то на фона на увеличаващия се брой хоспитализации. Към 10 октомври в столичните болници се лекуват 1229 пациенти с КОВИД, от които 214 са на интензивно лечение”, алармира Фандъкова.
„София продължава да бъде на първо място по ваксинирани граждани, но актуалните данни показват, че броят на желаещите да се ваксинират намалява чувствително”, добавя с тревога кметът на София. Напомняме, че след като не й бе позволявано при управлението на НОЩ и министър Ангелов, през последните 5 месеца тя разкри специални пунктове за ваксинация и в търговските центрове, и в парковете, и на други възлови места, както и осигури също така мобилни групи за инжектиране на желаещите граждани. Продължава и ваксинацията в поликлиниките, които през последните години биват наричани с грозното съкращение ДКЦ.
„Увеличаваме екипите за контрол на противоепидемичните мерки в градския транспорт и в търговските обекти. Към екипите на Общинската полиция, Столичния инспекторат и СДВР включваме и 3 екипа от дирекция Аварийна помощ и превенция на Столичната община. За последната седмица са извършени 560 проверки в градския транспорт и 428 на търговски обекти", съобщи кметът Фандъкова.


Снимка: stolica.bg


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и