Свързани новини

11.10.2021 14:44

Олио-картелът на Градуса бута нагоре цената – вече двойна на австрийската, КЗК и КЗП са пас като с горивата – да разберат кои са основните играчи от нас

Видян 20031 пъти | Коментари 2
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Картелът при слънчогледа си работи, колеги, цената му към днешна дата е 1300 лв.”, написа тези дни агробизнесменът и един от най-големите производители Светослав Илчовски. Той се прочу с разкритията си за Иван Ангелов – Градуса – човекът, който сам си разказа в парламента пред комисията Манолова как е спечелил добре от бартера с фурмите срещу Коронавирус при старата власт, както и за чадъра над него при проблем с пилетата му в Турция. Припомняме, че се доказа и нагласяването на резултатите на фирмата на Ангелов – близък с друга видна нагласителка на финансови данни – Кристалина Георгиева – видно от рекламната му снимка, преди пускането на акциите й на борсата, именно чрез фиктивни сделки със слънчоглед и зърно. Това е източило по думите на Илчовски около 100 млн. лв. от пенсионните фондове, където са нашите осигуровки за старост. Стана известна и странната сделка  на Градуса с къщата му досами премиерската резиденция в Бояна, която се е озовала в ръцете на шефа на Правителствена болница. Където пък според последните разкрития на Антикорупционния фонд са отвличани и държани, докато не прехвърлят бизнеса си на подставени лица, крупни бизнесмени като собствениците на 2-та бг завода за асансьори семейство Златанови.


 


Иван Ангелов е и най-големият производител на олио у нас – най-известната, придобита от него марка е Бисер.
Забавното е, че в момента в Билла например от седмици има промоция на зехтин от Италия и Испания по 5 лв., а некачественото българско олио е минало по цена 4 лв., което е тотален абсурд. Защото в Австрия например цената на слънчогледовото масло е наполовина.
Целта е същата като с „изпуснатата” цена на тока от несъмненото поради съда и последния закон на старата власт ръководство на Българския енергиен холдинг, и на газа – същото е положението с Булгаргаз и Булгартрансгаз.

Интересен е коментарът на браншовика  Пенчо Пенчев:
„3-ма определят цената и са все още живи”. Тримата са Ангел Георгиев –шеф, от групата Олива, наследник на Перла – Кнежа и нов собственик на добитата при предишната власт Калиакра – няма своя марка, а


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 стани за да седна 11.10.2021 22:53

    Защо този доказан престъпник Градуса е оставен да продължава да си върши далаверите? Преди Борисов му беше гръб и ортак в далаверите, а сега кой ли го наследи?

  • 001 Anonimen 11.10.2021 15:07

    Истините за случващото се в България не е за разбиране от простите герберски тикви които гласуват за тази мафия от комунисти - ГЕРБ !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате