Свързани новини

01.10.2021 09:30

И Кадиев напусна Нинова

Видян 5545 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кратката политическа лятна авантюра между Георги Кадиев и шефката на БСП Корнелия Нинова свърши, съобщи самият той тази вечер във фейсбук профила си. Нинова е решила да прави козметични промени в последния момент при кандидат-депутатските листи и техните водачески места, като в Стара Загора, откъдето финансистът бе депутат в краткия 46-и парламент, тя го шкартира и на негово място е предложила своето протеже Георги Гьоков за първенец, съобщава Lupa.bg. Припомняме, че само преди 2 дни от Нинова избяга и отиде при Мая Манолова Минчо Христов, който на предните избори беше №2 в 25-и МИР след лидера на БСП. 


Бившият депутат проф. Иво Христов също съобщи, че повече няма да бъде кандидат за депутат от листите на левицата.


 Кадиев е бил уведомен служебно, че няма да получи първо място никъде в листите на Столетницата, без официални мотиви, въпреки силната му кампания в Града на липите на вота на 11 юли. А данните ни срещнаха потвърждение от самия него тази вечер:

    "Както вече стана ясно, няма да бъда в листата на БСП за България в Стара Загора, не по мое желание. Аз си тръгвам, но каузата "Марица-Изток" и каузата Стара Загора остават в сърцето ми".

Кадиев бе особено деен фактор в последните седмици при разговорите за бъдещето на въглищната индустрия в контекста на т.нар. "Зелена сделка" с ЕК и предстоящото внасяне на Плана за възстановяване на България към Брюксел и обвързаностите за замяна на твърдото гориво с енергоизточници с ниски нива на въглероден диоксид по спогодбите на ЕС.

Георги Кадиев се яви като коалиционен партньор на БСП на предишните избори. Той е лидер на нерегистрираната партия "Нормална държава" и не е член на левицата.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 02.10.2021 09:54

    001, какво означава "много е трудно да се редят листи" ??? Това трябва да става при строго определени критерии, основно за моралните и професионални качества на кандидата за депутат и най- вече с какво той лично може да допринесе за обективното и стойностно законодателство в Народното Сълрание , а не да е инструмент в ръцете на партииният лидер да поставя на избираеми места послушните и лоялните лично към него персони ! Затова няма да има нормално законодателство, а парламента ще бъде все повече с отрицателен рейтинг.

  • 002 Anonimen 01.10.2021 11:28

    Нинова работи за Тиквата, всички нейни неадекватни и необясними действия говорят еднозначно точно за това. От давна върви слуха, че и кашират в чужбина по няколко стотин хиляди месечно и тя явно ги заслужава

  • 001 Anonimen 01.10.2021 11:01

    много е трудно да се редят листи. вервайте ми!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв